1 milion de tone de adezivi și mortare uscate în fabrica AdePlast de la Ploiești

1

AdePlast a produs, în perioada septembrie 2008 – iunie 2014 în fabrica de adezivi și mortare uscate de pe platforma din Ploiești, peste 1 milion de tone de produs finit. Capacitatea de producție a fabricii instalate este de 450.000 tone/an, iar lunile la care fabrica este obligată să lucreze aproape de capacitatea maximă sunt iulie-septembrie. Dacă ar fi să calculăm cantitatea produsă, în saci de 30 kg, ar fi vorba de aproape 34 milioane de saci, câte unul pentru pentru fiecare bulgar, român sau moldovean.

”Dincolo de cantitatea impresionantă de material produs pe platforma din Ploiești și vândută către români, bulgari, moldoveni, greci, libanezi sau chiar italieni, este foarte important pentru noi numărul mic, aproape insignificant, de erori de calitate care s-au întors către AdePlast. Este o performanță neegalată încă pe această piață.

Când fac contabilitatea la ce am produs aici, realizez că planul nostru investițional pentru dezvoltare și inaugurarea fabricilor din anii trecuți, de pe cele trei platforme industriale, nu au fost proiecte ambițioase, ci foarte realiste.  Doar aplicând aceeași strategie de business, ne iese din calcule că și fabricile de vopsea, inaugurate recent, vor înregistra performanțe asemănătoare” declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.

AdePlast are platformă industrială la Ploieşti

Fabrica de adezivi și mortare uscate de pe platforma industrială de la Ploiești a fost inaugurată în septembrie 2008, după o primă investiție de aproximativ 20 milioane de euro. Ulterior, au fost investite aici alte câteva milioane de euro pentru creșterea și diversificarea capacității de producție și modernizarea fabricii. Fabrica este una dintre cele mai moderne fabrici la nivelul AdePlast dar și la nivel european.

Citeşte şi AdePlast lansează vopseaua superlavabilă pentru interior

AdePlast a înregistrat în primele 3 luni ale anului o cifră de afaceri de 47,2 milioane de lei, în creştere cu 65 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.
Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here