Ai vaselină în casă? 4 moduri în care poți folosi vaselina

0

Vaselina este, ca și parafina, un distilat din petrol folosit în foarte multe moduri pentru calitățile sale hidratante și prețul accesibil.

Ai o cutie de vaselină în casă? În acest articol îți prezentăm câteva din modurile în care o poți folosi.

Vaselină pentru buze fine

Îți poți crea propriul ulei de buze, folosindu-l simplu sau adăugând uleiul preferat ( ex. ulei de cocos). De asemenea, poți adăuga zahăr pentru un exfoliant mult mai hidratant decât cele din comerț.

Poți sta liniștită în cazul în care ai dat vaselina și pe față, unele persoane cu probleme hormonale sau tenul foarte uscat îl folosesc în locul cremei hidratante. Vaselina este sigură pentru a fi utilizată pe față, este non-comedogenică, însemnând că a fost special formulată astfel încât să nu blocheze sau să înfunde porii. 

Vaselină pentru unghii și cuticule

Prin propietățile sale foarte hidratante, vaselina este un bun remediu pentru cuticulele uscate. Dacă vei aplica vaselina pe unghii o dată sau de două ori pe săptămână vei observa aproape imediat diferența, prin cuticulele ce vor fi mai puțin vizibile, până la unghiile ce vor fi mult mai hidratate și nu se vor mai exfolia.

Vaselină pentru gene lungi

Dacă vrei să îți alungești genele fără să folosești mascara, atunci vaselina este o alternativă foarte bună. Poți obține aspectul genelor alungite și chiar curbate cu ajutorul unei pensule de gene sau o pensulă de mascara curată și puțină vaselină. 

Pe lângă efectul unei mascara transparente, vaselina oferă hidratare genelor, ceea ce le poate ajută să se regenereze sau să crească. Dacă preferi aspectul mascarei pe gene în timpul zilei, poți folosi vaselina pe timp de noapte ca un ser de gene natural, acesta va face mascara să reziste mult mai mult.

Vaselină pentru parfum

Urăști să te dai cu parfum și mirosul să dispară imediat? Folosește vaselină înainte de a aplica parfumul.

 Moleculele din vaselină sunt prea mari pentru a intra în pori, de aceea vaselina pare că nu se absoarbe în piele, ci doar stă deasupra ei. Dacă vei aplica parfumul asupra vaselinei, acesta va sta deasemenea, deasupra pielii, mirosul fiind mult mai pronunțat în restul zilei.

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here