Ce sunt porii și cum îi putem micșora?

0

Răspunsul scurt este nu, nu putem să ne micșorăm porii. Însă există multiple moduri în care putem micșora vizibilitatea porilor, oferind tenului o aprență mult mai luminoasă și fină.

Află în articolul de mai jos ce rol au porii și cum îi putem face să apară mai mici.

Ce sunt porii?

Porii sunt orificii mici la suprafața pielii, prin care este eliminat sebumul. Porii au rolul important de a-ți lăsa pielea să respire, dar și de a produce sebum pentru a hidrata și proteja natural pielea.

Vezi și Piele uscată sau grasă? Iată cum îți dai seama ce tip de piele ai?

Dimensiunea porilor este în principal determinată de genetică și vârstă. În timp ce înaintăm în vârstă, producerea naturală de colagen a corpului scade și pielea își pierde treptat elasticitatea, ceea ce poate face porii să pară mai mari. Deși pot fi o îngrijorare cosmetică, porii joacă un rol esențial pentru sănătatea și funcționalitatea pielii tale.

Poți minimiza aspectul porilor?

Nu putem fizic să micșorăm dimensiunea porilor, dar îi putem face să pară mai mici.

Curățarea pielii pare un sfat foarte pueril, dar mizeria, uleiurile și celulele de piele moarte se pot bloca în pori, făcându-i să pară mult mai mari. Crearea unei rutine de curățare și exfoliere a feței, făcute corect, te va ajuta să îți menții pielea curată și hidratată, resultând în porii mai puțin observabili.

Un produs recomandat micșorării aparenței porilor este Retinolul. Retinolul este derivat din vitamina A și poate ajuta regenerarea celulelor, desfundarea porilor și producerea colagenului. Cu grijă însă, folosirea excesivă sau contra indicațiilor îți pot face mult mai mult rău pielii.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here