Alege mobilierul de grădină potrivit

2

A venit vara, momentul perfect pentru a sta mai mult la aer liber în grădină, pe terasă sau pe balcon dar pentru asta e nevoie de un loc unde să vă așezați. Orice grădină poate fi amenajată cu mobilier, doar că trebuie să știți care tip se potrivește fiecăruia în funcție de spațiu sau de design-ul ales.

Și pe o terasă mică sau în balcon e loc de mobilier, însă mai ales în acest caz trebuie ales cu atenție, este necesar să se măsoare spațiul înainte de a achiziționa mobila. Apoi ar trebui să hotărâți ce model corespunde spațiului adică mese, scaune, șezlonguri sau bănci. Un alt aspect este legat de materialul din care este confecționat mobilierul pentru că trebuie să știți de la început că fiecare material are avantaje și dezavantaje.

 

Pentru început vă voi povesti despre mobilierul din lemn, este cel mai comun material și arată bine pe orice terasă. Cu toate că este un material mai greoi arată bine în mediu natural dar necesită o întreținere specială. Și mobilierul de răchită se încadrează în categoria pentru lemn. Se poate realiza de asemenea din trestie, răchită, bambus şi alte materiale. Aici dezavantajul constă în fragilitatea şi instabilitatea la umiditate, deci este indicat să-l utilizați în zone protejate de ploaie.

 

 

Mobilierul din metal pare ușor și este indicat mai ales pentru suprafețe mici, se pot adăuga de exemplu pe un scaun perne colorate, în acest fel se poate schimba frecvent design-ul spațiului. Ca avantaj se poate lua în calcul durabilitatea, poate rezista un timp îndelungat şi poate fi foarte ușor recondiționat. Un decor elegant poate fi obținut cu mese și scaune din fier forjat. De asemenea mobilierul realizat din oţel şi aluminiu este foarte durabil însă nu este foarte decorativ. Mobilierul din metal se poate utiliza în combinație cu alte materiale cum ar fi: pânză, sticlă sau lemn.

 

 

Mobilierul din plastic este folosit de obicei în varianta colorată pentru a anima un spațiu întunecat, mai anost. Nu necesită o întreținere laborioasă, nu se deteriorează în contact cu apa și este cel mai ieftin tip de mobilier pentru grădină. Dezavantajele constau în faptul că nu este foarte durabil în timp acest mobilier și nici nu presupune un design prea interesant.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: house&garden.com, facebook.com/Secret.Garden.Aysel.Raif.Aisi, facebook.com/pages/Arhitecture-Design, dobrzemieszkaj.pl, mive.org, ewgardenfurniture.co.uk, furnishideas.com, housetohome.co.uk

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here