Arta 3D în crearea mobilierului

0

Designer-ul Sebastian Errazuriz a acaparat New York-ul cu opera sa 3D ”Wave Cabinet”, un dulap -cabinet- care pare să se deschidă și închidă organic cu o mișcare fluidă. Designer-ul folosește lemn de mesteacăn lăcuit, oțel și sticlă. Cabinetul Wave este aproape ca o sculptură funcțională care se poate deschide cu orice număr de configurații, datorită sutelor de lamele. În ciuda faptului că se închide și deschide manual, modul în care este conceput dă o tentă de parametricism ( un stil în arhitectura avant-garde contemporană).

Sebastian Errazuriz spun că: ”I-am invitat pe oameni să se uite la unul dintre cele mai simple forme de design de mobilier și să uite că vorbim despre mobilier, în schimb să-l vadă ca o modalitate de a sparge o cutie. Îmi place ideea de a crea mobilier frumos; Cu toate acestea, eu sunt mult mai interesat de utilizarea acestuia ca o scuză pentru a declanșa curiozitatea oamenilor și de a crea o legătură cu ei.”

”Wave Cabinet” este cu este cu adevărat o curiozitate; apare mai întâi ca o piesă obișnuită, unghiulară, dar se poate transforma într-o adevărată operă de artă atunci când este deschisă pentru a așeza diferite obiecte. După ce este închis, secretele sunt bine ascunse. La nivel practic, o piesă făcută în acest mod este mult mai eficientă din punct de vedere al materialului, deoarece nu este nevoie de bucăți mari de lemn pentru realizarea sa.

wave cabinet

wave cabinet

wave cabinet

sebastian-errazuriz-wave-cabinet-9.png.650x0_q70_crop-smart

sebastian-errazuriz-wave-cabinet-9a.jpg.662x0_q70_crop-scale

Video-ul de prezentare pentru ”Wave Cabinet” :

Sursa foto: treehugger.com, vimeo.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here