Ambrozia – amenzi mari pentru proprietarii de terenuri neglijenți

2

Proprietarii care ştiu că pe terenurile lor creşte ambrozia ar trebuie să fie anul acesta ceva mai prudenţi şi să stârpească din timp planta alergenă. Asta pentru că normele privind aplicarea legii pentru combaterea acestei plante au fost modificate recent, iar amenzile au crescut considerabil. Pentru persoanele fizice pleacă de la o mie de lei, iar pentru persoanele juridice de la 10 mii de lei.

 

Numai anul trecut, în sectorul 2 al Capitalei, polițiștii locali au identificat printre blocuri și zone rezidențiale aproape 50 de terenuri infestate cu ambrozie.

Vezi și Ambrozia, planta care generează alergii, dar curăţă solurile contaminate

Autoritățile speră că anul acesta proprietarii de terenuri vor fi mai responsabili. Controalele se întețesc, iar polițiștii locali și angajații primăriei vor fi ajutați în depistarea terenurilor lăsate în paragină și de comisarii Gărzii de Mediu. Iar sancțiunile vor fi mai mari.

Dacă pentru persoanele fizice, amenzile au crescut de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice, acestea s-au dublat. De la 10.000 la 20.000 de lei.

Era nevoie de îmbunătățirea legii, spun și medicii. An de an tot mai multe persoane devin alergice la ambrozie.

Prin Hotărâre de Guvern, perioada celui de al doilea control a fost prelungită de la 6 iulie la 31 octombrie. În plus, chiar și autoritățile locale pot fi verificate și sancționate dacă nu merg în control de către o comisie stabilită printr-un Ordin al Prefectului.

Vezi și Incendiul de la Matei Balș: dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă

2 comentarii

  1. […] Proprietarii care ştiu că pe terenurile lor creşte ambrozia ar trebuie să fie anul acesta ceva mai prudenţi şi să stârpească din timp planta alergenă. Asta pentru că normele privind aplicarea legii pentru combaterea acestei plante au fost modificate recent, iar amenzile au crescut considerabil.… Cititi mai multe aici: Ambrozia – amenzi mari pentru proprietarii de terenuri neglijenți […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here