Cea mai buna tabla pentru acoperis. Hai sa deslusim misterul!

Cand spun “tabla acoperis”, unii se gandesc la "tabla tip tigla" sau panouri de tigla metalica

1

Vrei sa afli care este cea mai buna tabla pentru acoperis? Ai ajuns in locul potrivit! Iti oferim in cele ce urmeaza informatii corecte, de la experti in domeniu.

Hai sa deslusim misterul termenului “tabla pentru acoperis”!

Cand spun “tabla acoperis”, unii se gandesc la „tabla tip tigla” sau panouri de tigla metalica, altii la tabla cutata, tabla prefaltuita, altii la “solzi”.

Tabla este o placa metalica, de grosimi diferite, folosita la invelitul caselor si cladirilor.

Tabla cu aspect de “solzi” nu este ca tigla ceramica, formata din bucatele / solzi ce pot fi inlocuiti individual, ca in cazul acoperisurilor vechi din Transilvania. Sunt panouri de dimensiuni mari care au aspectul de “solzi”, dar este doar estetic.

In ultimii ani nu mai vezi atentionari „Atentie! Cad tigle!” peste tot. Caci majoritatea acoperisurilor cu solzi ceramici sau solzi din beton au fost inlocuite cu panouri de tigla metalica.

Mai exista tigla metalica invelita cu roca, ce are aspect de tigla ceramica, dar poate nu e cea mai buna solutie datorita costului foarte mare de achizitie in comparatie cu durata de viata.

Tabla faltuita, un sistem popular de mai bine de 50 de ani, merita azi investitia doar daca achizitionezi un produs realizat dintr-o materie prima de inalta calitate, cu un otel dedicat pentru faltuire. Costurile sunt intr-adevar mari, dar beneficiezi de o maxima siguranta si o durata de viata mare. Azi, tabla faltuita este cel mai des utilizata la acoperisurile cu panta mica sau la monumentele istorice.

Tabla cutata este utilizata in mare parte pentru acoperirea constructiilor agricole si industriale de mici dimensiuni.

Tabla cutata poate reprezenta solutia economica pentru un acoperis care are o panta de 7-15*, pentru care nu poti monta tigla metalica. Astfel ca, in loc sa montezi tabla faltuita care ar costa de 2 -2,5 ori mai mult, poti opta pentru tabla cutata. In plus, vei plati mai putin si pentru manopera acoperisului, nu doar pentru material.

Tigla metalica sub forma de panouri este mult mai usoara decat cea ceramica sau din beton. Si este foarte rezistenta. Panourile de tigla se prind cu suruburi autoforante si, in cazul tiglei metalice de calitate montate corespunzator, nu sunt luate pe sus de vant.

Relativ nou, exista pe piata si tigla metalica modulara, care se monteaza asemenea unui puzzle. Este vorba despre tigla metalica Budmat Venecja, o tabla pentru acoperis multi brevetata si premiata. Orificiile de fixare sunt realizate din fabricatie, astfel ca nu mai exista riscul coroziunii care aparea in momentul forarii. Stantarile in forma de farfuriuta pentru garnitura suruburilor constituie suport pentru suruburi si saibe si asigura etanseitatea imbinarii. Ranforsarea interioara a partii frontale nu retine apa si elimina focarele de coroziune.

Tigla metalica modulara Budmat Venecja are o grosime de 0.5mm si o protectie de 275g Zinc/mp. Are o durata de viata garantata de 50 de ani. Pur si simplu nu ai ce sa ii reprosezi!

Speram ca te-am lamurit in privinta tablei pentru acoperis!

Cea mai buna tabla pentru acoperis este tigla metalica.

Iar cea mai buna tigla metalica dintre toate este tigla metalica modulara Budmat Venecja, realizata de producatorul polonez Budmat, cu peste 25 de ani experienta in domeniu.

In Romania, distribuitorul exclusiv pentru tigla metalica modulara Budmat Venecja este firma BDM Roof System!

un comentariu

  1. Am ales si eu tigla metalica modulara pentru casa mea, in 4 ape. Sunt foarte multumit, a fost instalat repede, intr-o singura zi. Tabla de 0,5, tigla are forme foarte compacte si este uniform, arata excelent. Am luat de la compania Wetterbest, au livrat in 4 zile.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here