Amenajare inedită a unei locuinţe de doar 11 metri pătraţi

0

Un apartament mic din Paris a fost amenajat într-un mod spectaculos. Designerii au folosit mobilier care se transformă, asemenea jucăriilor. CasoTeca îţi prezintă o amenajare inedită a unei locuinţe de doar 11 metri pătraţi.

Multe apartamente din Paris au dimensiunile unei camere din blocurile comuniste din România. Şi în aceea cameră, sunt amenajate atât zona de dormit, cât şi bucătăria şi baia. Pentru a face faţă acestei provocări, designerii au venit cu idei de mobiler multifuncţional. Iar ceea ce părea o locuinţă mică, s-a transformat într-o joacă de copil.

Minimalist şi funcţional

Designerii de la Studio Batiik au reuşit să aducă funcţionalitatea în spaţiile mici la un nou nivel. Cu un design în totalitate minimalist, dar şi funcţionat, acest exemplu de amenajare ne arată cât de bine a fost maximizat spaţiul fără a se face compromisuri de la estetică şi funcţionalitate. Spaţiul liniar este dat de nişele care ascund zonele funcţionale ale locuinţei, iar ca şi culori, s-au folosit nuanţele pastel şi mult alb.

Amenajare inedită a unei locuinţe de doar 11 metri pătraţi

Designerii au avut un buget de 28.000 de euro pentru amenajarea locuinţei.

Locuinţa a fost amenajată cu piese funcționale şi există o mulțime de componente ascunse în spatele fațadei minimaliste a apartamentului. Inclusiv un frigider, cuptor și scaune pentru două persoane.

Iată o masă încorporată, care se îndoaie în jos atunci când nu este utilizată. În același șanț, este suficient spațiu pentru a scoate două scaune. Bucăţile de albastru cobalt ale mesei sunt o izbucnire de culoare și se combină cu teracota, aducând o mică influență mediteraneană în acest spaţiu mic.

Puţinele piese de mobilier care se regăsesc în încăpere au mai multe scopuri. O canapea de mici dimensiuni se transform în pat, iar mica masă de cafea devine noptieră pe timp de noapte. Iar dulapul de haine a fost încorporat şi e aproape invizibil, delimitat fiind de arcada din perete.

Sursa text: Yellowtrace

Sursa foto: Batiik Studio

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here