Amenajarea camerei copilului după pandemie: miniliving și loc de joacă

Odată cu noile preocupări şi nevoi ale copilului, au loc şi modificări privind mediul lui de viaţă

0

Copiii sunt poate cei care au fost cel mai mult afectaţi de pandemia cu Coronvirus. Ritmul lor de viaţă a fost schimbat total, odată cu obligaţia de a sta în casă și cu şcoala desfășurată online. Schimbarea stilului de viaţă va avea efecte majore asupra amenajării camerei copilului care acum este şi locul de şcoală.

Trebui acordată o atenţie sporită biroului copilului. O altă temă majoră a părinţilor, în concordanţă cu modul de organizare a spaţiului dedicat copilului, va fi cea de implicare a lui în diverse activităţi care se vor desfăşura acasă.

Odată cu noile preocupări şi nevoi ale copilului, au loc şi modificări privind mediul lui de viaţă.

Pentru amenajarea camerei de școlar (6 -12 ani) existenţa unui birou (calculator/imprimantă/bibiliotecă) este acum un ”must”, patul se poate schimba cu o canapea extensibilă, dormitorul devine ”miniliving”, aici începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică jocuri, console.

Trebuie să îi oferiți mai multă încredere, independență și intimitate. Dacă până acum ați ținut sau nu cont de preferințele lui, de data această chiar trebuie să le puneți în practică.

Puteţi să dezvoltați calitățile celor mici încă din copilărie ţinând cont de zodia sub care s-au născut. Şi să decoraţi camera în funcţie de acesta.

Nevoile copiilor sunt cel mai bine cunoscute de părinţi. Mai mult ca niciodată, cei care se bucură de o grădină pot realiza un loc de joacă pentru copii, acum acesta fiind singura posibilitate de joc în aer liber.

Loc de joaca sau joc pe telefon?

Locul de joacă trebuie să permită copiilor să se miște liber și să poată depăși obstacolele în siguranță, structurile și mobilierul trebuie să fie  accesibile și pe măsura copiilor de diferite vârste. Este necesar desemenea să fie create zone de cățărat și ocazii prin care copii să poată mânui obiecte și structuri mai mici.

Acum copiii fac şcoala de acasă. Majoritatea dintre ei suferă din cauza lipsei întâlnirii şi interacţiunii cu colegii şi prietenii. Trebuie avut în vederre că au şi un timp mai lung de petrecere a timpului, nefiind obligaţi să meargă la şcoală. Astfel devine imperios să aibă activităţi şi proiecte, altfel apare marea problemă de a sta cu orele în faţa televizorului sau jucând jocuri pe telefon.

Partea bună este că îşi pot dezvolta creativitatea şi anumite abilităţi încă de pe acum, iar deseori acest lucru le face plăcere şi ei se mândresc cu realizările lor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here