Ultimul trend în amenajările interioare: plăcile ornamentale de piele naturală

Paul Schilders este un olandez de 38 de ani care locuiește de mai mult timp în România

2

Un olandez a adus în România cel mai nou concept de design interior – plăcile ornamentale din piele naturală. Acest finisaj schimbă complet ambianța din locuințe sau spațiile comerciale cu un efort redus și investiție minimă.

Paul Schilders este un olandez de 38 de ani care locuiește de mai mult timp în România. A venit aici din întâmplare, imediat după ce și-a terminat studiile în țara sa natală. După ce a experimentat viața în mai mult orașe, s-a stabilit în cele din urmă în București.

În acest timp, Paul a condus mai multe afaceri în România, însă la începutul acestui an a hotărât să își urmeze visul de a-și deschide propria firmă, Anders Interior, în care să îmbine cele două mari pasiuni ale sale: amenajările interioare și pielea.

De ce ai decis să investești în această idee?

Întotdeauna am visat să am propria mea afacerea. În momentul în care am aflat de acest nou concept de design interior, plăcile ornamentale din piele naturală, am știut că asta e ocazia pe care o căutam. Acest finisaj reprezintă o adevărată revoluție în domeniul decorațiunilor interioare pentru pereți și alte suprafețe, dovedindu-și deja succesul în Europa de Vest.

Plăcile ceramice (gresia și faianța), pe primul loc în topul amenajărilor

În general, toți pereții caselor și magazinelor sunt acoperiți cu tapet clasic sau vopsea lavabilă, însă noi venim cu această alternativă nouă, complet diferită. Așa am ales și numele firmei – Anders Interior: ”Anders” este un cuvânt olandez, care, în traducere, înseamnă ”diferit”.

Ce sunt mai exact aceste finisaje din piele?

Plăcile ornamentale se obțin din piele de vacă și sunt asemănătoare ca formă cu plăcile de faianță, dacă vreți. Ele se aplică pe perete în același stil, una lângă alta, dar mult mai ușor. Această soluție estetică este foarte versatilă și poate înfrumuseța orice tip de spațiu -birou, locuință sau spațiu comercial (retail sau HORECA).

Așadar, un mare avantaj este acela că decorațiunile din piele naturală se pot aplica rapid, curat și cu mare ușurință, pe orice suprafață netedă. Dacă vrei și ai o minimă îndemânare, poți să le aplici și singur, fără ajutorul unei echipe de meseriași. Mulți clienți cu care am lucrat ne trimit fotografii cu rezultatele și am fost surprinși să vedem că unii dintre ei au fost foarte inventivi, mai ales că plăcile pot fi lipite nu numai pe pereți, ci și pe mobilier, uși, scări, șeminee și o mulțime de alte suprafețe. Se obține astfel un aspect cald, natural, care schimbă cu totul întreaga atmosferă interioară.

Pe lângă latura estetică, pielea este un material cu multe calități practice: bun ignifug, bun izolator termic și fonic. De asemenea, în timp, plăcile ornamentale din piele capătă un aspect extrem de plăcut și un caracter aparte, rafinat.

Cum v-ați structurat gama de produse?

Avem șase culori de bază în două seturi de mărimi, dar bineînțeles că putem să comandăm la producătorii cu care lucrăm și produse personalizate, în funcție de dorința fiecărui client. Cererile care ne vin sunt destul de diverse pentru că avem tipologii de clienți diferite, de la persoane fizice, la designeri de interior, arhitecți sau constructori. Suntem foarte deschiși la personalizarea produselor noastre pentru că ne-am propus să avem ”100% customer satisfaction”. Oferim o garanție de 12 luni și o perioadă de retur de 15 zile dacă clientul se răzgândește, oricare ar fi motivul.

Ce alte produse mai aveți în portofoliu?

Plăcile de piele decorative sunt cel mai important produs al nostru, dar, pe lângă acestea, avem un sortiment bogat de blănuri naturale și covoare din piele, cel mai mare din România, cu peste 60 de produse.

Materiale produse de insecte. Un designer francez a găsit înlocuitori pentru sticlă și piele

Mai avem încă un segment de produse, cele care se adresează pieței Horeca: coșuri de pâine, placemets, suporturi de pahare, șorțuri etc – toate confecționate din piele naturală tăbăcită vegetal. Clienții pot alege să își personalizeze produsele cu logo-urile lor pentru a se diferenția și pentru a-și trasmite identitatea către cliențiicare-i vizitează.

De unde provine pielea din care sunt confecționate produsele?

Putem spune că animalele de la care provine pielea au trăit o viață bună, s-au plimbat pe pajiști și au mâncat liniștite. Și-au trăit viața în condiții bune, nu au fost crescute doar pentru pielea și blana lor, care sunt produse secundare, primul fiind carnea. Aceste produse secundare ar fi pur și simplu aruncate dacă nu ar fi folosite în acest mod.

În plus, având produse naturale în casă, în locul celor din plastic sau alte materiale ”clasice” (care sunt mult mai dăunătoare mediului), se reduce poluarea generată de procesele de fabricație. La fel ca pantofii, gențile și multe alte obiecte confecționate din piele naturală, acestea sunt mult mai rezistente și nu încurajează consumerismul, pentru că, odată cumpărate, nu le vei mai înlocui pentru mult timp.

Cum vă pot găsi clienții interesați de propunerea voastră?

Cel mai ușor este să acceseze site-ul nostru unde vor găsi toate informațiile despre produse, idei, imagini cu proiecte finalizate și testimoniale ale clienților cu care am lucrat până acum – www.andersinterior.ro, sau să ne sune la 0751 316 120 și să aranjăm o întâlnire în care să le prezentăm tot ce vor să știe.

Paul Schilders este pasionat de piele și de amenajările interioare

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here