Amenajarea unui colț de beauty: 4 detalii importante

0

Colțul de înfrumusețare este considerat un adevărat răsfăț și cel mai intim spațiu al unei persoane. Pentru a te putea bucura de timpul tău de înfrumusețare la maxim, este foarte important să îți amenajezi spațiul corespunzător.

Paleta de culori

De ani buni, albul și nuanțele pastelate domină decorul zonelor de înfrumusețare. Fără îndoială, trebuie să optezi pentru culori feminine și romantice, care să-ți ofere cât mai multă relaxare. Sunt recomandate nuanțe precum lavandă, verde mentă, roz pudrat, gri pal sau albastru. De preferat ar fi ca schema cromatică să includă două ori cel mult trei nuanțe, luând în considerare întreg spațiul.

Lumina

Fundamental pentru amenajarea unui beauty corner este ca locul ales să dispună de o lumină bună. Iluminatul, ca și atunci când îți organizezi o zonă de relaxare, are un impact uriaș asupra modului în care te simți în spațiul respectiv. Însă, în plus, aici ai nevoie de o lumină funcțională pentru atunci când te pregătești. Mai mult ca sigur nu vrei să ai surprize ce țin de aplicarea machiajului ori aspectul final, așa că investește în corpuri de iluminat de calitate sau o oglindă cu instalație de becuri ce asigură o lumină neutră.

Vezi și Amenajarea balconului deschis: cum să îți folosești spațiul cât mai eficient

Spații de depozitare și organizare

Ambianța joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere perfecte. Ca să obții rezultate optime în ceea ce privește amenajarea unui beauty corner la tine acasă trebuie să-ți organizezi eficient spațiul. Mai exact, folosește separatoare pentru rafturi, ca să-ți păstrezi produsele cosmetice în ordine, împărțite pe categorii.

Mai mult de atât, din punct de vedere estetic este mult mai plăcut un spațiu cu multiple dulapuri sau sertare, față de o adunătură mare de produse puse pe suprafața biroului.

Oglinda

Oglinda este obiectul central al colțului tău de beauty. Unele mese de toaletă pot avea oglinzi atașate, dar poți alege și achiziționezi aceste elemente și separat. De altfel, pentru amenajarea unui beauty corner ar fi indicat să folosești o oglindă mai mare, cu un cadru inedit, ca să producă un efect interesant. De altfel, într-un spațiu redus, o oglindă imensă, poziționată pe perete, va mări vizual zona respectivă.

Sursa: scauneonline.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here