Andra Georgescu: minimalism și nude, tendințele verii 2024

0
Andra Georgescu, arhitect

Când vine vorba de o locuință, luna iulie este una de plin șantier, spune arhitectul Andra Georgescu, o cunoscută designeriță de interior, prezentă acum câteva ediții pe coperta Revistei CASOTECA. Cât despre vara lui 2024, se caracterizează prin simplitate și nude.

”Am o serie de proiecte în derulare, chiar mai multe decât mă așteptam. De curând am lansat un pachet de arhitectură și design de interior care însemnă că după ce realizez conceptul de arhitectură a casei, continui cu amenajarea interioară. În felul ăsta obținem pachetul complet al casei, atât din perspectivă structurală, cât și din cea a amenajării structurale spune Andra Georgescu, arhitect și designer.

Nimic nu este mai dificil pentru un cuplu tânăr, decât să caute toți specialiștii de care ar avea nevoie pentru finalizarea căminului visat: structurist, instalatori, echipă de proiectare mobilier, furnizori etc.

”Am lucrat pentru mai multe cupluri de tineri care, din lipsa timpului, au fost foarte încântați, și la final fericiți, să îmi ”pună” mie în laptop întregul proiect al căminului pe care și-l visau” spune arhitecta.

Angra Gerogescu a strâns în jurul său o echipă completă de specialiști indispensabili în executarea unei case de la zero: structuriști, instalatori, geologi și topometriști, toți ingineri cu care are deja o experiență sudată în timp.

Pe partea de design, Andra Georgescu ”pune la bătaie” mai multe companii producătoare de mobilă la comandă, dar și distribuitori de accesorii: corpuri de iluminat, perdele și draperii, covoare.

”Este foarte important să lucrezi cu acei producători de mobilier care pot pune în operă exact designul pe care l-am agreat împreună cu clientul meu” spune Andra Georgescu pentru Casoteca.ro

Trenduri vară 2024

”Cuplurile pentru care am desenat în această perioadă case, apartamente sau doar camere își doreau în mod evident un design minimalist” ne destăinuie Andra Georgescu.

Mai mult, arhitecta ne spune că dincolo de minimalism, în această vară se merge pe nude, fără accente culoare, ba chiar se dorește o culoare unitară când vine vorba de pereți, corpuri de iluminat și finisaje la un loc.

Vezi și Interviu CASOTECA nr.10 cu Andra Georgescu, arhitectul de top cu lucrări extraordinare

În final, Andra Georgescu le sugerează celor care doresc să-și construiască o casă de la zero sau celor care se uită după un apartament să contacteze din timp un arhitect de interior, poate chiar de la momentul proiectării dacă este posibil.

Pentru cei care nu știu, Revista CASOTECA simte nevoia să pună ordine în designul interior. A nu se confunda, niciodată, un Arhitect de interior cu un simplu designer de interior, chiar dacă aceștia se pot numi generic designer. Arhitectul de interior are competența de a reface compartimentare, chiar dacă acesta, în cazul unui apartment, este deja gândită de alt specialist.

Între cei doi sunt cel puțin 6 ani de școală de arhitectură.