Ansamblul medieval al fostei Mănăstiri Apostolache, o bijuterie arhitecturală readusă la viață în județul Prahova | Galerie Foto

4

Ansamblul fostei Mănăstiri Apostolache, monument de arhitectură, înscris în lista monumentelor istorice din judeţul Prahova, este atestat la mijlocul secolului al XVII-lea.

Acest ansamblu a fost realizat în vremea domnitorului Matei Basarab începând cu mijlocul secolului al XVII-lea şi finalizat în a doua jumătate a acestui secol, ctitor fiind comisul domnitorului Mihai Viteazul, Apostolache și soția sa Voichița.

Readucerea la viață a ansamblului medieval al fostei Mănăstiri Apostolache reprezintă o contribuţie substanţială la păstrarea identităţii culturale, fapt ce conduce implicit la revigorarea socio-economică a regiunii prin dezvoltarea zonelor turistice, zonelor de cazare şi de agrement.

În acest context, prin valorificarea patrimoniului cultural-religios renasc activităţile meşteşugăreşti, prelucrarea lemnului, arta decorării, pictura pe sticlă, dar şi manifestări etno-culturale religioase tradiţionale.

Prin această investiţie se doreşte refacerea traseului turistic de pe Valea Cricovului, ce va pune în valoare o zonă bogată în vestigii istorice.

Citiți și În incinta Mănăstirii Sinaia se află Muzeul al cărui prag l-au trecut toți Regii și Reginele României

Astăzi, monumentul istoric „fosta Mănăstire Apostolache”, ridicată în a doua jumătatea secolului al XVII-lea , dispune de 30 de locuri de cazare, în camere cu grupuri sanitare proprii, sală de mese, spaţii (săli şi ateliere) pentru diverse activităţi precum: seminarii, conferinţe, cateheze, ateliere de creaţie, pictură, sculptură, etc.

4 comentarii

  1. […] Ansamblul fostei Mănăstiri Apostolache, monument de arhitectură, înscris în lista monumentelor istorice din judeţul Prahova, este atestat la mijlocul secolului al XVII-lea. Acest ansamblu a fost realizat în vremea domnitorului Matei Basarab începând cu mijlocul secolului al XVII-lea şi finalizat în a doua jumătate a… Cititi mai multe aici: Ansamblul medieval al fostei Mănăstiri Apostolache, o bijuterie arhitecturală readusă la viață… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here