Cinci greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn

2

Pardoselile din lemn se pot deteriora ușor din cauza uzurii. Vrei să te asiguri că arată impecabil în continuare? Din păcate, dacă nu ești atentă, încercările tale de curățare ar putea agrava problemele.

Nu numai că daunele vor fi vizibile, dar poate fi necesar să înlocuiești podeaua din lemn mai devreme. Află de aceste 5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn și cum le poți evita.

Pentru a minimiza cheltuielile inutile, cel mai bine este să ai grijă pur și simplu de podelele tale din lemn. Curățarea regulată a acestora poate fi un prim pas.

Dar, în același timp, poate fi dificil să îți amintești de fiecare dată ce anume trebuie să faci și ce nu. Mai ales când iei în considerare toate celelalte reguli de curățare pentru alte părți ale casei tale.

5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua

Pentru a te ajuta, am adunat câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii tind să le facă atunci când curăță podelele din lemn. Dacă eviți aceste erori comune, este mult mai probabil acestea să reziste mult mai mult, scrie housedigest.com.

Curățarea accidentală a finisajelor cu produse agresive

Detergenții de curățare puternici și duri pot fi eficienți atunci când vrei să obții rezultate rapide fără prea mult efort. Dar aceste tipuri de substanțe chimice nu se potrivesc prea bine cu unele materiale, nici cu lemnul de esență tare.

Potrivit City Floor Supply, produsele de curățare greșite pot cauza probleme majore pentru podelele din lemn de esență tare. Cei mai mulți detergenți disponibili în comerț vor îndepărta finisajul podelei în timp. O pot lăsa să aibă un aspect zgâriat și murdar. De asemenea, deoarece probabil că nu aplici detergent pe toată podea cu o presiune uniformă, sunt șanse mari ca lucrurile să înceapă să devină neregulate și să arate și mai rău. Curățarea petelor poate avea același rezultat.

Deși este logic să presupui că detergenții de curățare sunt dăunători doar pentru că conțin substanțe chimice dure, nu ar trebui să crezi că e nepotrivit dacă utilizezi un agent de curățare natural, cum ar fi oțetul. City Floor Supply explică că oțetul poate îndepărta și el finisajul podelei. În plus, conținutul ridicat de acid poate începe să mănânce lemnul, ceea ce poate duce la zgârieturi pronunțate.

Curățarea cu apă

Una dintre cele mai ușoare moduri de a distruge podelele din lemn de esență tare este să folosești apă. Acest lucru este valabil mai ales dacă decizi să ștergi podeaua sau să folosești apă pentru a îndepărta orice urmă de la produsele de curățare.

Potrivit Nydree Flooring, lemnul poate absorbi orice apă cu care intră în contact, ceea ce duce la pete și umflături. De asemenea, compania avertizează că, deși anumite finisaje pot ajuta la minimizarea daunelor apei, acestea nu vor oferi un strat impermeabil perfect astfel încât podelele din lemn să rămână intacte.

Acum, asta nu înseamnă că nu poți folosi apa pentru a curăța podeaua casei. Dacă verși din greșeală ceva pe podea, este totuși o idee bună să faci o curățare rapidă a locului. Folosește o bucată de hârtie umedă, cu săpun, pentru că ultimul lucru de care ai nevoie este o invitație pentru dăunători. Cu toate acestea, ar trebui să urmărești acest lucru ștergând orice umiditate rămasă. În aceeași ordine de idei, nu curăța aplicând multă apă, așa cum ai face cu mopul, de exemplu.

Ai grijă cu setările și accesoriile aspiratorului

Când ai schimbat ultima dată accesoriile sau filtrele pentru aspirator? Ai ajustat vreodată setările? Deși nu fiecare aspirator are moduri de curățare diferite, este totuși important să te asiguri că aspiratorul este configurat pentru podele din lemn pentru a minimiza uzura inutilă.

Aspiratoarele cu perii rigide pe partea de jos pot zgâria podelele din lemn. Când cureți podelele din lemn de esență tare, asigură-te că utilizezi accesoriile potrivite.

În mod similar, Complete Chem-Dry of Lake Orion recomandă să profiți întotdeauna de setările care îți permit să dezactivezi rotația periei aspiratorului. Pentru a compensa lipsa de frecare care ar putea curăța murdăria, ai putea să crești puterea de aspirare a aspiratorului. Tot la atenția asupra aspiratorului intră și curățarea canapelei. Află de aici practici simple pentru îngrijirea și curățarea ei.

Renunță la mătura cu peri rigizi

Dacă preferi să îți mături casa îl loc să folosești aspiratorul, ai mai multă putere de control. Dar asigură-te că alegi cu atenție mătura, deoarece folosirea uneia greșite poate lăsa podelele din lemn de esență tare deteriorate.

Când vine vorba de mături, există o mare varietate de modele și tipuri de perii. Potrivit lui Vikan, perii rigizi îndepărtează practic murdăria, făcându-le cele mai bune pentru resturile greu de îndepărtat. Acest lucru este excelent pentru materiale durabile precum piatra.

Reține însă că finisajul podelei din lemn de esență tare este delicat. Ori de câte ori cureți podelele, de fapt, cureți și finisajul, mai degrabă decât lemnul în sine. Cu alte cuvinte, există șanse mari ca perii rigizi să zgârie finisajul podelei, ducând la o reparație prematură sau la o înlocuire. Pentru a preveni deteriorarea inutilă, optează pentru o mătură cu peri moi.

În cazul în care zgârii podeaua cu mutarea mobilei atunci când vrei să faci curat, avem soluția și pentru această problemă.

Din fericire, există o modalitate ieftină și ușoară de a preveni zgârieturile prin plasarea de tampoane mici de pâslă sub picioarele mobilierului. Aceste apărătoare de podea sunt accesibile și ușor de găsit în orice magazin de feronerie. Cheltuiala e mult mai mică în comparație cu costul unei înlocuirii sau reparării podelei.

2 comentarii

  1. […] Pardoselile din lemn se pot deteriora ușor din cauza uzurii. Vrei să te asiguri că arată impecabil în continuare? Din păcate, dacă nu ești atentă, încercările tale de curățare ar putea agrava problemele. Nu numai că daunele vor fi vizibile, dar poate fi necesar să… Cititi mai multe aici: Cinci greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here