Arhitectul Stefan Beese construiește o piscină dintr-un container

1

”Dumpster(tr. eng ”tomberon) diving” a devenit un trend pe care mulți îl adoptă atunci când nu au sufiecient buget pentru a săpa o piscină. Stefan Beese este cel care a adus pe piață noua modalitate de a crea o piscină: containerele de gunoi. Știm că asta nu sună tocmai plăcut, dar rezultatul este grandios și procedeul de curățare este foarte sigur. Acesta a realizat pentru familia lui un bazin de înot de 6 metri lungime, și 2 metri lățime. Iar în cazul în care familia hotărăște să se mute din New Orleans, unde au actuala reședință, piscina poate fi drenată și tractată în noua locație. Sursa de inspirație a lui Stefan pentru a face piscine din containere a pornit de la faptul că în 2008, el a folosit containere de marfă pentru a crea o tribună industrial-chic pentru Voodoo Fest, așa că a fost conștient de caracterul practic al metalului prefabricat.

„Am vrut să fie o componentă contemporană în grădină”, a declarat Beese. „Mi-a placut modul în care ar putea fi ascuns un tomberon. Imi place ideea că oamenii ar întreba:” Este din fibră de sticlă? Ce e asta? Îmi place surpriza!”, susține Beese.

Beese s-a consultat cu mai mulți experți de gestionare a deșeurilor și în cele din urmă a dobândit un container de 22m³. Era un container folosit exact ca cele observate la șantierele de construcții de pretutindeni. Este important, a spus el, containerul  să aibă rugină minimă și să nu fie urme de lovituri mari, care ar fi evidente în produsul final.

Un container metalic este ideal pentru acest scop deoarece minimizează efortul de a crea o piscină săpată, care necesită mai multe procedee. ”Un container are integritate structurală și puncte de fixare deja integrate, în plus există atât de multe disponibile.” spune Beese. Iar noi nu avem cum să nu fim de acord cu declarația sa.

Drumul recondiționării container-ului a fost unul destul de anevoios, dar nu imposibil atunci când îți dorești o piscină ”low cost”. Pasul unu al lui Stefan Beese în tranformarea container-ului în piscină a fost de a proteja cutia de oțel prin curățarea ei cu vopsea anti-coroziune. Pentru a aduce cutia de oțel la același nivel cu pământul, pentru a nu exista nicio înclinație, Beese a săpat pământul câțiva centrimetri în adâncime, în jurul containerului. Pentru a proteja solul de sub piscină, el a răspândit mai întâi un strat de calcar. Apoi acesta a izolat totul cu spuma de izolare foarte densă. Interiorul piscinei a fost făcut la comandă.

Ce este cu adevărat spectaculos este design-ul inspirat dintr-o baie japoneză. Beese a creat pereți din lemn și punți din plăci de pin tratat prin presiune care încadrează piscina.

piscina container

Essence Festival 2009

piscina container (3)

piscina container

piscina container 5

piscina conatiner 6

dump90

Sursa foto: treehugger.com, inhabitant.com, nola.com

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here