Terase de vară cu vedere spre lac, în capitală

0

Peste puțin timp va veni vara, deci este momentul să ne gândim unde vom merge să ne relaxam în zilele libere, în afara orelor de program. Într-un articol anterior v-am prezentat trei terase din zona de nord a capitalei situate pe malul lacului Floreasca, Herastrău și Snagov. E adevărat că pentru unii dintre noi poate sunt mai departe aceste zone din București, așa că vă voi povesti în continuare despre alte trei idei de petrecere a timpului liber pe malul unor lacuri, de această dată mai aproape de centrul orașului. Este vorba de lacul Tei, Cișmigiu și lacul din Parcul Național.

Terasa restaurantului Riviera este locul unde se pot petrece momente plăcute într-o ambianță distinsă și liniștită pe malul lacului din Parcul Național, la intrarea principală de pe bulevarul Basarabia. Se pare că acest restaurant a fost construit în urmă cu vreo 35 de ani la cererea expresă a lui Ceaușescu, fiind realizat după planurile unui restaurant care i-a plăcut foarte mult, din Cuba.

Terasa de pe malul lacului este foarte frumoasă, aici se poate servi mâncare cu specific internațional. Localul dispune de o suprafață generoasă, peste 1600 mp unde se organizează și evenimente private. În 2005 s-a renovat acest local, sub îndrumarea unui designer român, cu mobilier nou adus din Franța și corpuri de iluminat făcute pe comandă. Terasa este decorată cu flori, arbuști și alte plante care creează un ambient plăcut, însă cel mai interesant aspect rămâne faptul că se află pe malul lacului din parc și în plin spațiu verde.

terasa riviera 7

 

 

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din capitală, parcul Cișmigiu este cel care găzduiește Terasa Cișmigiu de pe malul lacului, lângă debarcader. Nu este o terasă prea spațioasă, fiind mai degrabă frecventată pentru priveliștea frumoasă la lac și a fântânii din mijlocul lacului. Atmosfera este liniștită pentru că muzica se aude în surdină, în ceea ce privește amenajarea se poate spune că este simplă dar frumoasă, este un stil clasic cu podea din lemn, felinare din fier forjat și mobilier din ratan. Se spune despre această terasă că este cea mai veche din București.

terasa cismigiu 13

 

 

Terasa Veneția aparține Restaurantului The President, redeschis în iunie 2014. Se află în Parcul Lacul Tei, pe malul lacului, cu intrarea din bulevardul Lacul Tei. Terasa e frumoasă și oferă un ambient plăcut având parcul cu multă verdeață în jur și lacul alături. Meniul este din bucătăria internațională, însă nu foarte sofisticat. Suprafața este destul de generoasă, la mese având 600 de locuri. Are o imagine panoramică deosebită pentru că este construită pe o zonă de deal, în trepte ceea ce dă posibilitatea de a vedea lacul de la înălțime.

Amenajarea terasei este relativ simplă, cu multe plante ornamentale naturale, scaune cu perne moi viu colorate, cu nuanțe de roșu, albastru și alb, mobilierul fiind din lemn, altul din ratan, deasupra la unele mese sunt pânze albe menite să creeze umbră, în rest este multă lumină și un decor verde plăcut dat de împrejurimile parcului.

Restaurant The President - parcul Lacul Tei Bucuresti

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here