Aspiratorul portabil, în atenţia românilor

0
Aspiratorul Dirt Devil

Chiar dacă astăzi aspiratoarele cu sac și cele fără sac acoperă circa 82% din piața locală, este de așteptat ca în următorii ani preferințele românilor să se schimbe semnificativ. Nu de alta, dar aspiratorul portabil și roboții de aspirat sunt segmentele cu cel mai mare ritm de creștere. Din urmă vine puternic și categoria aparatelor de curățat, pentru care specialiștii prevăd un bun viitor, după cum susține Camil Perian, director general Skin Media, companie intrată recent pe această piață, odată cu distribuția brandului american Dirt Devil.

Cum alegi aspiratorul portabil

Aspiratorul portabil trebuie ales în funcție de câteva criterii foarte importante cum ar fi consumul de energie, nivelul de zgomot sau puterea de aspirare. Trebuie știut faptul că începând cu anul 2014 au intrat în vigoare o serie de reglementări în ce privește producția de aspiratoare. Astfel, niciun producător nu poate să scoată pe piață aspiratoare cu puteri mai mari de 1.600 de wați (anterior, se ajungea până la 2.400 de wați), iar din 2017 limita va fi de 900 wați. Cu alte cuvinte, nu mai contează numărul mare de wați, ci tehnologia. Clasa A este cea mai bună alegere, pentru că presupune consumul cel mai redus de energie. Înainte de a lua decizia în privința brandului ales, trebuie să țineți cont și de scopul utilizării aspiratorului, adică dacă este folosit pentru podea dură (gresie, parchet), ori pentru mochetată sau covor. Și nu în ultimul rând, contează și spațiul pe care aparatul îl ocupă.

Piața revine pe creștere

După scăderea din ultimii ani, piața aspiratoarelor dă semne de revigorare. În 2015, a atins un nivel de circa 30 milioane de euro, ceea ce corespune unor vânzări de 460 .000 de aspiratoare.

“De abia acum piața și-a revenit, a depășit 30 milioane de euro în 2015 și din nou este pe o ușoară creștere pe începutul de an. Avansul vine și din adoptarea noilor tehnologii, pentru că lumea renunță la aspiratoarele vechi fără sac și se uită acum spre aspiratoarele moderne fără sac. Pe de altă parte, creşterea pieţei construcţiilor aduce după sine și majorarea pieței produselor de curățenie”, a precizat Perian.

Dacă în casa ai un aspirator performant, uite cine îţi poate purta de grija gazonului: Roboții care fac treabă-n gospodărie cât ești plecat

Aspiratorul portabil Dirt Devil – „distrugătorul murdăriei”

aspiratoare dirt devil
Gamă aspiratoare Dirt Devil

Skin Media a devenit recent distribuitorul pe piața locală a Dirt Devil, unul dintre cele mai importante branduri de produse de îngrijire a podelei din lume. Intră pe piața din România cu o gamă de aparate de curățare de ultimă generație, eficiente energetic și proiectate pentru a oferi performanțe maxime de aspirare cu un consum redus de energie.

Dirt Devil este un brand cu o experiență de 100 de ani fiind prezent în peste 20 de țări din întreaga lume. Acesta a devenit marca numărul unu de aspiratoare din Germania.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here