Zona în care se construiesc 1.600 de apartamente şi unde vor lucra 20.000 de angajaţi

0
apartamente

Oferta de apartamente noi amplasate în zona Orhideea – Politehnică a Bucureştiului a explodat, pe măsură ce planurile anunţate de dezvoltatorii de spaţii de birouri au început să prindă contur. Aceasta este zona în care se construiesc 1.600 de apartamente şi unde vor lucra 20.000 de angajaţi.

În acest nou pol imobiliar se află în diverse faze de avizare şi construcţie opt mari proiecte de birouri, dezvoltate de CA Immo, Forte Partners, Sema Parc şi Vastint (Inter IKEA) ce vor totaliza peste 170.000 mp spaţii de birouri şi care vor fi gata pe etape, începând din a doua parte a lui 2016 şi până în 2018, potrivit datelor analizate de ESOP.

„Dezvoltarea zonei de centru-vest – inițial demarată  în 2006 și amânată din cauza apariției crizei – este una firească, având în vedere că vorbim de o locație situată în imediata apropiere a Politehnicii, un mediu universitar deosebit de important pentru majoritatea companiilor din domeniul IT & C (companii implicate în 47% din tranzacțiile de birouri în 2015), și de asemenea în apropierea celui mai mare campus studențesc din țară, Regie. Este de asemenea și o dezvoltare benefică, ce va contribui la reechilibrarea Capitalei, puternic dezvoltată în ultimii 5 ani exclusiv în zona de nord și într-un perimetru destul de restrâns, Barbu Văcărescu, cu dificultăți în creștere în privința accesibilității”, afirmă Mirela Raicu, Manager al Diviziei de Birouri Corporate la ESOP Consulting.

Alături de o poziționare strategică în cadrul orașului, relativ aproape de toate cele mari trei repere ale Bucureștiului  – Piața Victoriei, Universitate și Unirii, zona de centru-vest are și o bună conexiune către aeroport, prin cele două rute importante – Pasajul Basarab și Podul Grant, și în principiu, toate premisele pentru a atrage numeroase companii, în special din domeniul IT, dar nu numai.

Locuinţe pentru corporatişti

tabel_rezidential_zona_Orhideea_Politehnica_EsopAngajaţii firmelor care se vor muta în aceste spaţii de birouri vor avea de unde alege locuinţe aproape de birou, dintr-un total de peste 1.600 unităţi aflate deja în lucru în varii stadii de dezvoltare în zona Orhideea –Grozăveşti-Vasile Milea, în şapte mari ansambluri rezidenţiale – 20th Residence, Onix Residence, Exigent One, Cotroceni Residence, Politehnică Park, Grozăveşti Splai Residence şi Novum Invest Residence. La acestea se adaugă peste 200 de alte apartamente de vânzare în proiecte mai mici, pe străduţe adiacente Splaiului Independenţei.

La oferta de închiriere mai intră şi un stoc de 500-600 locuinţe noi cumpărate de investitori în ultimii ani (din cele peste 1.000 unităţi, date în folosinţă în alte câteva proiecte printre acestea fiind Orhideea Gardens, 19th Residence etc.)

Apartamente de Prima Casă

Cele mai multe apartamente în construcţie şi la vânzare au suprafeţe mici şi finisaje medii, sunt tip garsoniere sau cu două camere, compartimentate special pentru tineri, iar preţurile pornesc de la 43.900 euro +TVA (un studio cu o suprafaţă de 43,9 mp construiţi).

Există însă şi apartamente tip penthouse, de peste 150 mp, situate la ultimul etaj, care trec şi de 200.000 euro + TVA.

O garsonieră nouă, complet mobilată în această zonă se închiriază cu 300-400 euro/lună, un apartament nou cu două camere între 400 şi 700 euro/lună, iar un apartament cu trei camere între 500 şi 800 euro/lună.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here