Astăzi este Ziua îndrăgostiţilor! În ce decor şi ambianţă îţi întâmpini persoana iubită acasă?

Idei noi şi clasice pentru ambianţă festivă şi intimă

0

Este Ziua îndrăgostiţilor şi v-aţi fi gândit deja deja la decorarea şi ambianţa pe care să o realizaţi cu această ocazie. Suntem la mijlocul lunii februarie, o lună a visării, în care ne gândim la proiecte de viitor.

O cină romantică, cea mai bună idee de Ziua îndrăgostiţilor

Vă prezentăm mai multe sfaturi  seducătoare, propuneri clasice dar şi noi provenite de la cunoscuţi designeri. De la pat la sfeșnice, până la farfurii şi flori, iată ideile noastre de decorațiuni de Ziua Îndrăgostiților pentru a sărbători dragostea într-o atmosferă șic, festivă dar intimă și confortabilă. Îndrăzniţi însă să folosiţi şi propriile idei de decorare. Mai mult ca sigur că originalitatea va fi apreciată.

O idee sigură: stilul clasic

Se spune că stilul clasic este mereu la modă. În topul ideilor pentru Ziua îndrăgostiţilor se menţine cina romantică şi legat de aceasta aranjarea şi decorarea mesei care să marcheze spiritul acestei sărbători.

Astfel farfurii şi tacâmuri din servicii de masă elegante, porţelanuri, cristale, argint, sfeşnice şi, bineînţeles, flori şi aranjamente florale colorate sunt indredientele necesare.  Puteţi aşeza câteva fire de flori pe un vas sau lângă o furculiţă. Preparatele servite nu trebuie să fie abundente, în schimb să fie rafinate şi decorate cu stil.

Ambianţa va fi romantică şi festivă , culorile şi nuanţele recomandate pentru décor fiind cele pastelate. Rozul este o alegere bună. A nu se uita lumânările, iluminatul cald şi moale precum şi aromele, ingrediente care să inducă o notă de senzualitate.

O altă idee clasică şi romantică este să presăraţi din plin în cada de baie petale de flori şi să folosiţi mai multe lumânări aprinse în sala de baie.

Ideile noi orientate spre stilul eco

Vom vedea că multe dintre ideile prezentate de designeri renumiţi conţin recomandări ecologice.

Aranjamentele sunt mai simpliste, de multe ori în stil minimalist. Vom vdea astfel şi încăperi aproape goale, în care singurul element determină ambianţa este culoarea pereţilor.

O idee pe care o prezentăm ca exemplu dar nu o recomandăm este apelul nu la flori proaspete şi puternic colorate, ci la cele fanate, chiar veştejite care, desigur implică o notă de romantism care însă nu are legătură cu Ziua îndrăgostiţilor.

Cearșafuri asortate în dormitor

Alegeţi materiale frumoase în dormitor – cearșafuri din lenjerie spălată sau de bumbac subţire – pentru un set de pat care să te îmbie să te strecori în el. Este totuşi iarnă. Dormitorul este un loc perfect pentru o decorare care să inspire iubire.

Un dormitor de Ziua îndrăgostiţilor

 

Designerul Pierre Yovanovitch ne oferă câteva idei în acest sens. Mototoliţi ușor husa de pilotă şi folosiţi câteva ingrediente care nu pot da greş. Puţină senzualitate: pereți roz, lemn deschis, eventual o pictură erotică… Adăugaţi  şi câteva detalii glamour, de exemplu o pernă roșu aprins cu buze mici cusute în centru așezată pe pat. Invitația este astfel clar formulată și cu mult șic.

Farfurii ceramice, decoraţii festive moderne şi preparate speciale

După sărbători, de cele mai multe ori vasele speciale sunt puse la loc. Dacă îți lipsește inspirația, puteţi  folosi resturi din diferite servicii vechi, farfurii, farfurioare, ceşti disparate vintage originale, pe care dacă nu le aveţi acasă le puteţi găsi în magazine de antichităţi sau târgurile de vechituri.

Pe piaţă există şi colecţii care imită perfect vesela de epocă, cu modele florale într-o culoare nisip, cum era moda anilor ’60.

Nu este rău să ştiţi şi tendinţele pe piaţa veselei, care este este către eclectism: tacâmuri din aur sau argint, faianță pictată manual, farfurii de sticlă.

Designerul Marion Graux propune un aranjament de acest fel. Un iluminat slab este un factor esențial: prea multă lumină artificială va dăuna tenului și desfășurării line a serii. Optaţi pentru o atmosferă domoală aprinzând mai multe lămpi sau diminuând cea mai mare lampă de podea. Aranjaţi o masă romantică în timp ce anumite colțurii mai izolate ale încăperii vor fi în lumină slabă. Nu este nevoie să împrăștiați o duzină de lumânări în sufragerie. Un singur suport pentru lumânări, cum este o piesă centrală cu design poate aduce toată romantismul necesar pentru cină. Suportul pentru lumânări poate fi accesoriul decorativ de Ziua Indrăgostiţilor care va pune în evidenţă originalitatea.

Atât pe masă cât şi în decorul încăperii puteţi folosi cu succes decoraţii festive şi accesorii moderne şi stilate de la magazinul on line Leuk!Home, iar în acest sens puteţi să vă inspiraţi din ideile oferite de designerul Iulia Iuga-Dohmencare vă prezintă aranjamente ce exprimă tendinţele în domeniu chiar cu aceste decoraţii, adevărate “Momente de încântare”. Aceste decoraţii transmit emoţii şi binedispun, multe dintre ele fiind realizate de designeri celebri, cum este Marcel Wanders.

La ce flori să apelăm pentru aranjamente?

Sunt multe flori de sezon atractive în această zi a îndrăgostiţilor iar trandafirul nu este pe listă. În schimb sunt garoafele, anemonele, zambilele, ghioceii, frezia.

Romain Pilato, fondatorul vestitei case pariziene Ciero ne expune câteva propuneri privind florile şi aranjamentele florale folosite pentru Ziua îndrăgostiţilor şi tendinţele de piaţă. Trandafirul, care ar putea fi primul pe lista florilor prezintă cea mai mare amprentă de carbon, aşa că putem uita de clişee și să optăm pentru un buchet solar cu flori precum mimoza.

Un buchet de mimoze aduce soarele în interiorul casei

Ideea este de a spori curba naturală a buchetului fără a căuta o formă rotundă și precisă. Aveți grijă, însă, să păstrați floarea în apă călduță pentru a preveni micșorarea bilelor

O veioză poetică de noptieră

De cele mai multe ori efectul pe care îl căutați pentru un decor de Ziua Îndrăgostiților  se traduce prin rafinament, romantism şi senzualitate.

O mică lampă modernă dar poetică

 

O vază în nuanțe transparente de galben şi portocaliu poate fi o idee excelentă. Scoate-ți deci cele mai frumoase vaze şi împrăștiaţi florile pentru a adăuga culoare sufrageriei sau dormitorului. Alegeţi forme grafice simple, nuanţe calde şi picante, de la galben la portocaliu care, amintesc de anii ’70. Acestea vor aduce o notă romantică vintage în interior.

Foto: Pinterest, flex.com, LeukHome

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here