Ați plantat pomii? Floria.ro a plantat brazii de Crăciun

0

În luna martie, echipa Floria.ro a replantat brazii de Crăciun în ghiveci colectați de la clienții care au solicitat serviciul de replantare.

De ce luna martie?

În urma schimbării bruște a climei și a faptului că am avut o iarnă blândă, luna martie este perfectă pentru plantarea brazilor, deoarece pământul se dezgheață și începe să fie fertil. Stratul de zăpadă așezat pe perioada iernii menține calitățile solului și îl pregătește pentru noi răsaduri. Să nu uităm că brazii au nevoie de multă apă în primele zile de la plantare. Pentru menținerea cât mai sănătoasa a bradului este bine să îi creați o “pătură” de frunze uscate, coceni sau rogojini pentru a păstra în siguranță rădăcina acestuia.

Martie este așadar luna perfectă pentru replantare, deoarece perioada de vegetație este în plină desfășurare.

Unde au fost replantați brazii?

Brazii au fost plantați în localitatea Cetățeni din județul Argeș în luna martie, perioada optimă pentru plantarea lor, după ce au fost ridicați în decembrie de la clienți și păstrați peste iarnă într-un depozit cu condiții optime de temperatură și umiditate.

floria.ro floria.ro

Specialiștii ne-au recomandat să alegem pentru plantare o zonă în care brazii să se poată dezvolta și să poată crește într-un mediu natural prietenos, undeva la munte, unde nu ar fi afectați de temperaturi extreme și nici de secetă excesivă în timpul verii. Astfel că am ales pentru plantare localitatea Cetățeni, din județul Argeș, unde brazii se simt deja “acasă”” ne spune Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Conceptul de replantare Floria.ro, o idee pentru păstrarea vie a naturii

Serviciul de replantare a brazilor de Crăciun a fost lansat în decembrie anul trecut. 10% dintre cei care au ales brazii de Crăciun în ghiveci de la Floria.ro au selectat și opțiunea de replantare a brazilor.

Cei mai mulți dintre clienți au preferat să planteze ei singuri bradul de Crăciun, făcând din asta o acțiune în familie. Practic, și pentru noi a fost o acțiune în familie, pentru că am făcut plantarea brazilor alături de echipa Floria.ro. Fiecare brad plantat a fost marcat cu o plăcuță cu numele clientului care a ales serviciul de replantare, astfel că aceștia pot merge să își viziteze bradul de Crăciun. Desigur că toți cei care au ales acest serviciu au primit fotografii cu brazii, cu plăcuțele cu numele lor, o scrisoare și o diplomă specială de “prieten al naturii”” adaugă Marina Popescu.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here