Piatra, un material de construcție ecologic la modă

0
Archiexpo

Construcția unei case este o decizie importantă pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea înainte de a începe un proiect de o asemenea anvergură este bine să știm o serie de lucruri. Așa de exemplu, este necesar să stabilim ce materiale de construcții vom folosi, mai ales că acestea vor trebui să corespundă cerințelor noastre atât din punct de vedere estetic, cât și financiar, în condițiile în care pe piață există o multitudine de oferte.

Una dintre variantele demne de luat în seamă este piatra, care se pare că revine la modă în prezent, odată cu dezvoltarea curentului ecologic. Ori o casă din piatră este o construcție ecologică, durabilă și rezistentă, iar avantajele nu se opresc aici. Piatra este un material durabil, care nu ia foc, nu poluează și se poate recicla, atribute deosebit de importante.

CITEȘTE ȘI Case Călduroase – patru modele de case pe structura de lemn

Pe de altă parte, există și o serie de dezavantaje, deloc de neglijat: piatra este un izolator prost, aduce o greutate mare structurii, iar unii constructori vorbesc și de radioactivitatea ei, în funcție de sursa de proveniență, fără să ne mai gândm la cât de greu este faci o gaură în perete.

În ceea ce privește tehnicile de construcție în piatră, există două tipuri principale. Pe de o parte, este vorba de construcția cu piatră seacă, folosită încă din preistorie, care presupune însă și o anumită dibăcie din partea constructorului pentru că la realizarea zidurilor nu se folosește niciun element de legătură – mortar, pământ etc.

Pe de altă parte, vorbim de construcția modernă care presupune îmbinarea pietrelor, tăiate sau brute. cu ajutorul unui mortar.

Pentru îmbinarea pietrelor, poți folosi Fixstone white de la AdePlast, mortar adeziv cu absorbție medie, cărămidă ornamentală, plăci ceramice, la interior și exterior, în spații umede sau uscate, cu expunere le îngheț/dezgheț, în strat subțire, pe suporturi minerale cu sau fără absorbție.

Dacă vrei detalii, intră aici.

Este bine de reținut faptul că pentru o înălța o casă din piatră este indicat să apelezi la un constructor profesionist, pentru că el știe el cel mai bine ce norme trebuie respectate

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here