Avantajele celor care aleg centralele termice în condensaţie

0

Centralele termice clasice pe gaz nu se mai importă şi nu se mai produc în Comunitatea Europeană începând cu toamna anului trecut, acestea fiind înlocuite de noile modele de centrale în condensaţie, mult mai eficiente din punct de vedere economic şi nepoluante.

Dacă sunteţi în situaţia de a va înlocui vechea centrală sau doriţi să vă montaţi una nouă, este bine să ştiţi care sunt avantajele centralelor în condensaţie faţă de cele clasice folosite până acum.

Pentru a putea evidenţia avantajele centralelor termice în condensaţie, trebuie ştiut şi înţeles modul în care acestea funcţionează. Sunt echipate cu schimbătoare de căldură mult mai mari, ceea ce înseamnă că suprafeţele de schimb de căldură sunt mult mai mari; vorbim deci de un schimb de căldură mai intens care permite vaporilor de apă să condenseze în interiorul aparatului.

Centralele termice în condensaţie

Căldura rezultată din condensare este dirijată din nou în circuitul de încălzire, aducând astfel o cantitate suplimentară de energie, iar apa rezultată este eliminată către ţeava de ape reziduale. În cazul centralelor clasice, această parte a energiei nu este valorificată, fiind eliminată practic odată cu gazele de ardere.

Datorită acestei noi tehnologii de funcţionare a centralelor în condensaţie vorbim de un randament ridicat, ceea ce înseamnă şi un consum redus de combustibil, de pana la 35% faţă de centralele termice clasice. Utilizarea acestor centrale de încălzire asigură reducerea emisiilor de CO2 şi astfel reuşesc să protejeze mediul înconjurător.

Ce trebuie să ştii dacă te-ai hotarât să-ţi montezi centrală termică de apartament

Nu trebuie pierdută din vedere nici calitatea pe care o oferă aceste produse, fiind net superioară datorită tehnologiei cu care funcţionează şi a materialelor din care sunt realizate.

Faţă de centralele termice clasice, care pot funcţiona în medie 10 ani, producătorii de centralele termice în condensaţie cu schimbător şi arzător din oţel inoxidabil estimează o durată mai mare de viaţă, de până la 15 ani, cu respectarea condiţiilor de întreţinere şi exploatare.

condensatieViessmann, soluţia confortului tău termic

Producătorii de centrale termice îşi optimizează continuu produsele venind cu soluţii noi, ţinând pasul cu ritmul accelerat de dezvoltare al tehnologiilor actuale. Viessmann, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de sisteme de încălzire, oferă soluţii individuale cu sisteme echipate acum cu tehnologii de ultimă generaţie.

Produsele Viessmann sunt foarte cunoscute şi apreciate în rândul consumatorilor din România pentru calitatea, fiabilitatea şi eficienţa lor. Vorbim aici de o gamă completă de produse, cu o tehnologie de vârf ce stabileşte noi standarde.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here