Azi casă părintească, mâine apartamente pentru copii. Cum vrea să-și țină un cuplu iranian familia unită

0

Această casă construită de către firma de arhitecți ReNa Design a devenit un reper al orașului iranian Kermanshah, de la finalizarea ei, în anul 2013.

Este o clădire de trei etaje, deținută de un singur cuplu, însă privită din exterior arată ca și cum două secțiuni similare de clădire au fost ridicate una lângă alta.

Foto: Reza Najafian
Foto: Reza Najafian

Designul simplu, dar original a fost realizat așa la cererea clienților, dintr-un motiv aparte. Clienții au un fiu și o fiică și doresc ca în viitor, cei doi să rămână alături. Astfel, clădirea a fost concepută în așa fel încât casa de azi să poată deveni, atunci când copiii vor crește, un imobil cu două apartamente generoase.

Clădirea a fost ridicată pe o amprentă de 312 metri pătrați, spațiul util fiind de 600 de metri pătrați. Designul original a transformat-o rapid într-un reper al orașului Kermanshah, unde a fost construită.

Respectul pentru trecători a fost luat în calcul de arhitecți, clădirea fiind concepută în așa fel încât unghiurile să lase mai mult spațiu de mers pe trotuarul din față.

Foto: Reza Najafian
Foto: Reza Najafian

În interior, cele două secțiuni sunt unite de un pod, care în viitor va servi drept palier între apartamentele celor doi copii.

Foto: Reza Najafian
Foto: Reza Najafian

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here