Casa cu mușchi. Decorează în stil verde

0

Când pavajul din curte sau zidurile casei sunt invadate de mușchi, putem privi acest lucru ca pe o pacoste sau ca pe un avantaj. Dacă mușchiul crește neîngrădit poate crea impresia unui spațiu neîngrijit. Însă avantajul este că mușchiul poate fi ușor manipulat să crească unde ne dorim și cum dorim, iar decorurile pe care le putem forma cu ajutorul acestei plante sunt fabuloase.

Specialiștii în landscaping și-au dat seama de acest lucru. În ziua de azi există și artiști care folosesc mușchiul ca materie primă, ba chiar artiști care fac graffiti folosind mușchi în locul vopselei.

Modalitata de folosire a mușchiului ca materie primă pentru graffiti este simplă. Iată câteva instrucțiuni de pe site-ul wikihow.com.

Se răzuiește o mână de mușchi de pe o piatră sau de pe pavaj (mușchiul de pe copaci nu ne folosește în acest caz). Mușchiul se spală cu grijă pentru a îndepărta din el cât mai mult pământ, pietricele sau gâze, apoi se rupe în bucățele mici.

Foto: wikihow.com
Foto: wikihow.com

Se pune apoi mușchiul într-un blender și se adaugă smântână sau iaurt, o lingură de zahăr și două căni de apă sau de bere. Aceste ingrediente se amestecă până când se formează o pastă de consistența vopselei. Dacă soluția a ieșit prea apoasă, se poate adăuga puțin sirop (lapte) de porumb, pentru a-i da consistență.

Foto: wikihow.com
Foto: wikihow.com

Apoi, cu o pensulă se aplică soluția pe peretele sau pavajul pe care vreți să-l decorați cu mușchi. Puteți face graffiti, puteți desena forme geometrice, puteți scrie mesaje etc.

Foto: wikihow.com
Foto: wikihow.com

În funcție de zona în care ați aplicat soluția (mușchiul crește mai bine în zonele umede, umbroase) decorul format din mușchi va crește mai repede sau mai încet. În primele săptămâni zona pe care ați aplicat soluția trebuie udată periodic. Dacă observați că mușchiul nu crește uniform, aplicați aceeași soluție peste desenul inițial.

1

Foto: wikihow.com
Foto: wikihow.com

Iată mai jos ce soluții decorative, nu doar pentru curte, dar și pentru interiorul casei, pot ieși prin folosirea banalului mușchi.

Foto: conceptlandscape.tumblir.com
Foto: conceptlandscape.tumblir.com

 

Foto: apartmenttherapy
Foto: apartmenttherapy.com

 

Foto: barefootfloor.com
Foto: barefootfloor.com

 

Foto: shop.vanillawood.com
Foto: shop.vanillawood.com

 

Foto: indulgy.com
Foto: indulgy.com

 

Foto: designmilk.com
Foto: designmilk.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here