Beneficii importante ale alergatului

2

Beneficiile alergatului sunt nenumărate și odată ce ați început să practicați acest tip de antrenament, nu doar că veți arăta mai bine, dar vă veți și simți bine.

Aproximativ 36% din europeni cu vârsta cuprinsă între 16-65 de ani practică această activitate pe străzi, în parcuri, în pădure sau în sala de sport. Alergatul, sub toate formele sale, reprezintă unul dintre cele mai benefice și mai eficiente exerciții cardio, o activitate care poate fi practicată de oricine, atât în exterior cât și în interior.

Iată câteva beneficii importante ale alergatului:

1. Scăderea în greutate:

Mersul, joggingul sau alergatul au un rol important în prevenția obezității. Totuși, studiile arată că scăderea în greutate este mai accelerată în rândul celor care aleargă, în comparație cu cei care merg.

2. Întărirea sistemului imunitar:

Activitatea fizică regulată este asociată cu o incidență scăzută a infecțiilor virale și bacteriene sau a afecțiunilor inflamatorii cronice.

3. Prelungește viața:

Un studiu recent a arătat că persoanele care aleargă regulat au un risc redus de până la 40 la sută de moarte prematură, comparativ cu cei care nu aleargă.

4. Eliminarea efectelor nocive cauzate de stres:

Atunci când facem exerciții, corpul eliberează endorfine, niște substanțe care acționează ca un calmant pentru orice durere și îți dau o stare de bine. De aceea, după ce alergăm ne simțim euforici, energizați și cu mai mult chef de viață.

5. Îmbunătățirea sistemului cardiovascular și respirator;

6. Întărirea musculaturii;

7. Alergarea ajută la dezvoltarea masei osoase și la creșterea masei musculare.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru creierul tău

2 comentarii

  1. […] Beneficiile alergatului sunt nenumărate și odată ce ați început să practicați acest tip de antrenament, nu doar că veți arăta mai bine, dar vă veți și simți bine. Aproximativ 36% din europeni cu vârsta cuprinsă între 16-65 de ani practică această activitate pe străzi, în… Cititi mai multe aici: Beneficii importante ale alergatului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here