Cele mai bune alimente pentru creierul tău

5

Oamenii de știință care se ocupă cu NEUROȘTIINȚA, aceasta fiind studiul științific al sistemului nervos, combinând fizica, anatomia, biologia moleculară și de dezvoltare, citologia, știința calculatoarelor și modelarea matematică pentru a înțelege proprietățile fundamentale ale neuronilor, ne pun în vedere câteva alimente benefice creierului.

Primul și aproape cel mai bun aliment este nuca.

Acestea sunt pline de fibre, nutrienți, care sunt benefici pentru creier (cum ar fi magneziul) și sunt un înlocuitor bun pentru carbohidrați. Adăugați-le desertului, micului dejun, pentru că sunt un aliment grozav și delicios.

Al doilea aliment benefic este afina.

Afinele sunt printre fructele cele mai bogate în nutrienți, acestea conținând: fibre, vitamina C, vitamina K, mangan și alți nutrienți mai mici. Ele reduc deteriorarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului; protejează colesterolul din sânge, ajutând la nedeteriorarea lui; scade tensiunea arterială, ajută la menținerea funcției creierului și la îmbunătățirea memoriei.

Al treilea aliment este uleiul MCT.

Acesta este un supliment adesea adăugat la piureuri și pansamente pentru salate. Acesta conține lanțuri de grăsimi de lungime medie, numite trigliceride. Uleiul MCT este cel mai frecvent extras din ulei de nucă de cocos, deoarece mai mult de 50% din grăsimea din uleiul de cocos provine de la MCT. Acesta ajută la slăbit și la arderea grăsimilor, este o sursă instantanee de energie, luptă împortiva microbilor, reduce factorii de risc pentru bolile cardiace, ajută la epilepsie, Alzheimer și autism.

Al patrulea aliment este ciocolata neagră.

Aceasta conține proteine antioxidante care cresc producția de endorfine și măresc puterea de concentrare. Articolul științific publicat in 2017 in revista Frontiers in Nutrition a analizat cercetările recente despre beneficiile aduse de flavonoide pentru creier. Administrarea ciocolatei cu concentrație mare de flavonoide poate îmbunătăți memoria și timpul de reacție cu până la două ore. Consumul de cacao prezintă beneficii pentru creier și in cazul pacienților care se luptă cu oboseala, lipsa de somn și îmbătrânirea celulară.

Citeste si: https://casoteca.ro/top-11-alimente-care-stimuleaza-creierul-si-memoria/

Un creier sănătos înseamnă un corp sănătos și o viață lipsită de griji. Eliberează-ți creierul de toxine ca să te facă la rândul său fericit.

Autor: Florentina Bancov

5 comentarii

  1. […] Oamenii de știință care se ocupă cu NEUROȘTIINȚA, aceasta fiind studiul științific al sistemului nervos, combinând fizica, anatomia, biologia moleculară și de dezvoltare, citologia, știința calculatoarelor și modelarea matematică pentru a înțelege proprietățile fundamentale ale neuronilor, ne pun în vedere câteva alimente benefice creierului. Primul… Cititi mai multe aici: Cele mai bune alimente pentru creierul tău […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here