Beneficiile consumului de castane. Motivul pentru care sunt recomandate de specialiști

1

Castanele sunt fructele arbuștilor care fac parte din familia Castanea. Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți benefici organismului.

Castanele sunt vedetele toamnei și se găsesc atât în piață, cât și la supermarket. Hai să aflăm împreună despre beneficiile consumului de castane asupra organismului.

Castanele au un gust dulce și sunt ușor de integrat în dieta oricărei persoane. Există mai multe tipuri de castane care provin de la copaci diferiți.

Există castanul american, chinezesc, japonez și cel european. Aceste tipuri de castane sunt consumate de oamenii din lumea întreagă datorită proprietăților lor benefice.

Beneficiile consumului de castane

Beneficiile consumului de castane pentru organism - Luvie

Castanele sunt un adevărat răsfăț culinar. Sunt delicioase și sunt asociate cu zilele răcoroase de toamnă. Acestea au o mulțime de beneficii asupra organismului. Castanele ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, îmbunătățesc digestia, ajută la controlul zahărului din sânge și multe alte efecte benefice.

Hai să descoperi mai multe despre acestea, La fel ca beneficiile semințelor de dovleac, care sunt vedetele acestui sezon, castanele merită la fel de multă atenție datorită proprietăților lor.

Castenele sunt bogate în nutrienți

Castanele coapte - ideale in cura de slabie - Slab sau Gras

Castanele sunt fructe bogate în nutrienți, scrie publicația Healthline.com. Deși au dimensiuni mici, acestea se bucură de nenumărate proprietăți benefice. O porție de aproape 100 de grame de castane coapte poate conține următorii nutrienți:

  • 206 calorii
  • 2.7 grame de proteine
  • 1.9 grame de grăsimi
  • 4.3 grame de fibre
  • 24 % din valoarea zilnică recomandată de Vitamina C
  • 25 % din valoarea zilnică recomandată de Vitamina B6
  • 11 % din valoarea zilnică recomandată de Potasiu

Castanele conțin și alte vitamine benefice organismului. Vitamine precum vitamina K, B5 și B3. Mai mult, castanele sunt o sursă excelentă de fosfor și magneziu.

Spre deosebire de alte tipuri de nuci și semințe, castanele conțin un număr scăzut de calorii, deoarece nu conțin foarte multe grăsimi.

Castanele conțin antioxidanți

Castanele coapte, deliciul parfumat al toamnei

Antioxidanții sunt necesari în organism pentru a se lupta cu radicalii liberi și a reduce stresul oxidativ. Castanele conțin antioxidanți benefici pentru organism.

Printre aceștia se regăsesc vitamina C, acid elagic, acid galic, alcaloizi, luteina și zeaxantina.

Acești doi ultimi antioxidanți ajută la îmbunătățirea vederii și o protejează pe termen lung. Antioxidanțiii sunt principalii compuși care te ajută să-ți protejezi celulele de daunele cauzate de molecule instabile, numite generic radicali liberi. Află mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți și beneficiile acestora asupra organismului.

Castanele ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă

Castanele sunt o sursă excelentă de nutrienți. Acestea conțin antioxidanți benefici precum acidul galic și elagic. Mai multe studii au demonstrat că acești antioxidanți ajută la protejarea inimii împotriva stresului oxidativ. Castanele sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu.

Ele asigură peste 11 % din necesarul zilnic de potasiu. Potasiul este important pentru sănătatea inimii deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale. Studiile au demonstrat că dietele bogate în potasiu pot reduce riscul de apariție a bolilor de inimă ci până la 27 %.

Expoziţia de bunuri de larg consum de SĂRBĂTOAREA CASTANELOR -

Mai mult, castanele ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge. În ciuda faptului că sunt bogate în carbohidrați, castanele sunt o sursă excelentă de fibre, fibre care pot ajuta la prevenirea creșterii glicemiei.

Antioxidanții din castane ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină, făcând celulele mult mai receptive la aceasta. Totuși, specialiștii recomandă consumul moderat de castane.

Cum poți integra castanele în dieta ta

Castanele nu doar că sunt sănătoase, dar sunt și extrem de savuroase și ușor de integrat în dieta zilnică. Sezonu lor se apropie, iar oamenii simt deja mirosul de castane aburinde. Acestea au o aromă dulce, o textură moale, dar în același timp fermă.

Specialiștii nu recomandă consumul de castane crude. Acestea conțin taninuri, care pot provoca probleme digestive persoanelor care au în general probleme cu stomacul.

Castanele coapte sunt foarte ușor de preparat. Acestea se pot coace la cuptor timp de 20-30 de minute la 200 de grade Celsius.

Dieta cu CASTANE. Slăbește sănătos! - Exquis

Coaja castanelor trebuie puțin străpunsă înainte ca acestea să fie puse la cuptor. Există și o altă metodă alternativă de pregătire a acestora.

Catanele pot fi fierte, iar mai apoi trase în tigaie. Castanele fierte sunt mult mai ușor de decojit. Castanele sunt versatile și pot fi încorporate inclusiv în salate delicioase.

un comentariu

  1. […] Castanele sunt fructele arbuștilor care fac parte din familia Castanea. Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți benefici organismului. Castanele sunt vedetele toamnei și se găsesc atât în piață, cât și la supermarket. Hai să aflăm împreună despre beneficiile consumului de castane… Cititi mai multe aici: Beneficiile consumului de castane. Motivul pentru care sunt recomandate de specialiști […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here