Bomboane cu nucă de cocos și fulgi de ovăz

1

Vrei o rețetă simplă și rapidă de prăjiturele pentru musafiri neașteptați? Bomboanele din fulgi de ovăz și nucă de cocos sunt deopotrivă perfecte atât pentru un platou cu fursecuri cât și pentru o gustare sănătoasă când ai poftă de ceva dulce, scrie ego.ro

Bomboane cu nucă de cocos și fulgi de ovăz. Cu ce poți să înlocuiești zahărul

Dacă înlocuiești zahărul cu xilitol sau eritritol aceste bomboane- fursecuri sunt perfecte pentru un regim hipocaloric. Se prepară ”la rece”. fără coacere, din câteva ingrediente care pot fi înlocuite sau combinate în diverse moduri, după cum urmează:

  • fulgii de ovăz pot fi înlocuiți de biscuiți digestivi sfărâmați
  • untul de cocos se poate înlocui cu unt topit sau ulei vegetal
  • în loc de cacao se poate folosi pudră de roșcove, recomandată copiilor mici sau cremă de ciocolată.
  • pentru un regim hipocaloric zahărul brun se înlocuiește cu îndulcitori xilitol, eritritol, miere de albine, sirop de arțar sau de agave. Pentru că aceste bomboane se prepară fără tratament termic, pentru această rețetă, ca îndulcitor, se poate folosi și ștevia.
  • nuca de cocos se poate înlocui cu nuci sau migdale măcinate
  • se mai poate adăuga în amestecul pentru bomboane și fructe uscate, vișine din vișinată sau bucăți de alune sau nuci caramelizate.

Cum se prepară bomboanele cu fulgi de ovăz și nucă de cocos?

Cu siguranță este una dinte cele mai ușoare deserturi de preparat, chiar și copii pot modela aceste bomboane. Partea cea mai dificilă a acestei rețete este timpul de așteptare cât este nevoie ca aromele să se combine și fulgii de ovăz să se înmoaie.

Ingrediente

  • 200 grame fulgi de ovăz
  • 100 grame zahăr brun
  • 120 grame unt de cocos topit sau unt 82% grăsime
  • 2 lingurițe de cacao0
  • 1 lingură cafea preparată ( opțional)
  • fulgi de cocos

Te-ar interesa și rețeta de: Ce mai ușoară rețetă pentru biscuiți aurii de Crăciun

Mod de preparare

1. În robotul de bucătărie se mărunțesc fulgii de ovăz.
2. Tot în robot, peste fulgii de ovăz măcinați, se adaugă ingredientele uscate și se continuă mixarea până se omogenizează toate ingredientele.
3. Într-un bol, se pune amestecul de ovăz din robot peste care se toarnă untul de cocos topit și lingura cu cafea. Se amestecă bine cu o spatulă apoi cu mâna. În cazul în care compoziția este prea moale se mai adaugă fulgi de ovăz. Compoziția trebuie să fie ușor maleabilă, dar nelipicioasă.
4. Cu mâna se modelează bile de dimensiunile preferate, apoi se tăvălesc prin fulgi de cocos.
5. Bomboanele se lasă deoparte pentru 1-2 ore, pentru ca fulgii de cocos să se înmoaie.
6. Bomboanele de cocos se aranjează pe o farfurie sau pe un platou decorat cu fulgi de cocos sau cacao.

Să vă fie de folos!

Etape de preparare Bomboane cu fulgi de ovăz și nucă de cocos

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here