Buchete și aranjamente de flori pentru o viață parfumată și colorată

1

Statul în izolare din această primăvară ne-a învăţat printre altele să preţuim ce este frumos şi îl putem avea. Printre aceste lucruri se numără şi florile, mai ale că acum, odată cu schimbarea stilului de viaţă, s-a schimbat mult şi tot ce ţine de flori. Cum şi ce cumpărăm, ce găsim de cumpărat, cum le aranjăm ca să creăm o ambianţă la interior mai frumoasă, ce fel de flori şi în ce culori să alegem, sub ce formă, când şi cum să cum să le facem cadou. Sunt mai multe întrebări la al căror răspuns ne gândim acum.

Flori: idei, soluţii, recomandări

Ajutorul vine din partea designerilor florali pentru că şi florăriile s-au schimbat fundamental. Înainte mergeai la florărie şi cereai florăresei garoafe roşii. Acum vorbim de florişti unde te întâmpină designerul floral şi îţi oferă consiliere, idei, soluţii, recomandări, îţi indică cele mai tari tipsuri iar oferta este extrem de  diversificată. Specialistul îţi propune aranjamente gândite dinainte de el venind în întâmpinarea nevoilor fiecăruia. Propunerile sunt în funcţie de ce au mai proaspăt, dar şi de noutăţile, tendinţele, moda şi solicitările clienţilor.

Aranjamentele şi buchetele pot fi vizualizate în prealabil şi pe site-ul floristului şi se pot comanda online.

“Am numit magazinul nostru “Flori Altfel” pentru că într-adevăr vrem să oferim ceva nou, ceva frumos încărcat cu design şi energii pozitive. Vara aceasta vedetele sunt trandafirii hortensiile, mai ales că le oferim într-o gamă foarte variată de culori şi nuanţe. Acestea vor fi practic nelipsite din buchetele şi aranjamentele noastre foarte variate. De exemplu sunt hortensiile multicolore sau cele albastre, culoarea anului, care ne induce un sentiment de pace şi armonie. Deasemenea folosim hortensia albastră sau irisul ca accente în buchetele şi aranjamentele pe care le oferim. Tot ca accente folosim verdele revigorant şi sănătos al plantelor suport, verdeaţa decorativă, care însoţeşte buchetele şi aranjamentele”, spune designer floral Luminiţa Lache de la florialtfel.ro

O vară cu flori

Acum am intrat în plină vară dar şi ideea de vacanță este diferită anul acesta față de ceea ce știam, Turism, în special în locuri mai îndepărtate, nu prea vom face deoarece este riscant. Noul context, în care recomandările de distanțare socială și de reducere a deplasărilor nenecesare se mențin. Acestea micşorează cu mult posibilitatea de a porni în călătorii îndepărtate.

În acest caz florile sunt cele care ne pot oferi senzații din toate colțurile lumii iar designerii florali propun buchete de flori şi aranjamente care să transmită optimism și bucurie, sugerate atât prin simbolistica florilor alese, cât și prin cromatică.

Design floral

Este ştiut, iar designerii florali ştiu cel mai bine că, în acest moment, florile la buchet, şi anume, cele cu tipuri diferite de plante și cromatică aparte sunt cele preferate de majoritatea persoanelor. Deasemenea de mare interes se bucură  aranjamentele florale sofisticate, dar în același timp accesibile.

Este cunoscut faptul că una dintre cele mai importante tendinţe în designul de interior este  eclectismul, mixul de diferite stiluri, materiale şi culori. Această tendinţă este valabilă şi în cazul buchetelor şi aranjamentelor florale. Sunt deci la modă buchetele şi aranjamentele cu flori şi în culori cât mai diferite, în care nuanţele puternice, cum sunt roşul, albastrul şi verdele pot fi folosite ca şi accent.

“Cromatica pe care o alegem acum merge către nuanțe de roz, mov și verde. Rozul – pentru optimism, movul – pentru forța ce o simbolizează iar verdele este mesagerul universal al renașterii, al triumfului vieții. Paleta de culori este completată de nuanțe pastelate, de câteva accente de galben, dar și de formele exotice, neobișnuite, ale plantelor-suport, cum ar fi eucaliptul, în primul rând, dar şi parvifolia, pistacia, aspidistra și salalul”, explică designer floral Luminiţa Lache cum realizează buchetele şi aranjamentele de flori la “Flori Altfel”.

Nu trebuie uitate nici plantele, cele mediteraneene, cum sunt ficuşii sau leandri, se adaptează foarte bine la clima noastră, iar plantele agăţătoare pot împodobi faţadele şi gardurile caselor.

“Este bine de ştiut, mai ale acum când stăm mai mult în casă, că multe plante purifică aerul la interior şi induc astfel o stare de bine” adaugă Luminiţa Lache.

Preferate buchetele şi aranjamentele florale

Buchetele cu volum şi contur sau aranjamentele spectaculoase sunt cumpărate în primul rând pentru decorarea locuinţei sau biroului, pentru a avea o atmosferă mai plăcută iar în topul celor mai iubite flori sunt trandafirii. Deasemenea, tot în top se mai găsesc orhideele care amintesc de peisajele exotice din India sau Australia,  hortensiile ce vin din îndepărtata Japonie, alstroemeria specifică Americii de Sud, calele cu parfum de Africa sau hypericumul european. Și, pe lângă flori, verdeață din belșug care să ne ducă cu gândul în destinații luxuriante.

 “În realizarea aranjamentelor folosim ca suport numai materiale naturale, de preferinţă lemnul vopsit în culori care se asortează cu cele ale florilor, dar şi ceramica sau chiar muşchiul natural . Buchetele noastre, făcute cu grijă şi cu dragoste se evidenţiază prin volum și contur. Și chiar dacă nu putem fi fizic alături de toți cei care sărbătoresc ocazii speciale, le putem trimite o doză de bucurie colorată printr-un buchet de flori. Buchetele şi aranjamentele florale se pot alege de pe site-ul www.florialtfel.ro sau facebook.com/florialtfel şi comanda on-line”,  încheie designer floral Luminiţa Lache.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here