Buchetele de legume și zarzavaturi

2

Venirea toamnei, aduce o pofta de ceva nou, de o schimbare. Buchetele de legume și zarzavaturi pline de culori și arome, reprezintă una dintre cele mai la ȋndemȃnă variante.

Piaţa abundă zilele acestea ȋn gogoșari, roșii, ardei, conopidă, ciuperci, varză, dovlecei și o mulţime de zarzavaturi. Pe lȃngă transformarea ȋn clasicele conserve pentru iarnă, le putem folosi și ȋn realizarea unor minunate aranjamente decorative.

Cu un strop de imaginaţie, putem ȋnfrumuseţa orice spaţiu de la sufragerii, birouri, holuri de clădiri, la balcoane, grădini și terase.

Citește și: https://agroteca.ro/amar-acru-sau-astringent_dulce-nu/

Iată numai cȃteva exemple:

Cum realizăm un buchetele de legume și zarzavaturi?

Mai ȋntȃi, alegem legume și zarzavaturi propaspete, fără pete sau frunze ȋngălbenite. Ţinem cont de dimensiunea pe care dorim să o aibă aranjamentul și ne alegem culorile. Roșul aprins al gogoșarilor se va potrivi de minune cu verdele ȋnchis de la broccoli, albul conopidei cu roșul frunzelor de varză, iar portocaliul morcovilor cu verdele deschis al ardeilor grași. Dacă ne lăsăm purtaţi de inspiraţie, putem adăuga și cȃteva crenguţe de cătină, măceș sau păducel că tot sunt ȋncărcate de fructe mici și colorate sau cȃteva tulpini de mentă, busuioc ori cimbru pentru o aromă de vis.

Legumele se fixează ȋn beţișoare pentru frigărui.

Pentru a le menţine prospeţimea, se pot hidrata din cȃnd ȋn cȃnd prin pulverizarea unei cantităţi mici de apă rece.

Hȃrtia de ȋmpachetat simplă sau cu modele potrivite, o panglică lată de mătase sau cȃteva frunze uscate de porumb pot armoniza ȋntregul ansamblu.

Buchetele de legume și zarzavaturi rezistă mai mult timp decȃt cele de flori și ȋn plus, se vor putea transforma oricȃnd ȋntr-o salată gustoasă.

Sursa foto: www. thetexaswildflowers.com, www.livemaster.com, www. pinterest.com, www. floralgaragesg.com, www.memorablewedding.blogspot.com, www.elenasgifts.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here