Business-ul AdePlast la 6 luni: 12% creștere

1

AdePlast, cel mai important producător de materiale de construcţii autohton, a înregistrat o creștere de 12% în prima jumătate a anului, cu o cifră de afaceri de 216 milioane lei.

“Rezultatul este unul foarte bun și se situează în prognozele de la începutul anului. Aici am avut în vedere un început de an anevoios, din cauza vremii, dar și o încetinire a dezvoltării segmentului rezidențial și al segementului construcțiilor noi, indusă de evoluția ratelor dobânzii pe piața monetară.

Însă a existat o creștere consistentă a segmentului construcțiilor nerezidențiale și a segmentului lucrărilor de întreținere și reparații. Ne concentrăm pe extinderea pieței, iar cu noua platforma de la Ișalnița, care pornește luna aceasta, vom fi mult mai prezenți pe zona de sud, dar și pe piețele din Bulgaria, Serbia și Muntenegru”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Același volum de creștere a fost raportat și la export. Astfel, compania a reușit o creștere de 12% pe piețele externe, atingând valoarea de 20 miloane lei, cele mai mari volume fiind realizate în țările limitrofe României.

Compania pornește în această lună producția pe platforma industrială de la Ișalnița. În acest moment fabrica de polistiren de pe platformă se află în probe tehnologice. Investițiile totale în platformă se vor ridica la 22 milioane de lei.

Din punct de vedere al proiecțiilor pentru restul anului, AdePlast se așteaptă la o evoluție pozitivă, cel puțin în același ritm ca până acum, chiar dacă  în piață sunt încă multe aspecte negative care trebuie reglate.

“Cu toate progresele înregistrate în ultimii ani, piața României continuă să fie una de volum, dar avem speranțe că va deveni una de calitate și diversitate, în special pe categoria termosistemelor, dar și mortarelor mecanizate, care pot aduce o valoare adăugată reală în activitatea pe șantiere, dar și pentru beneficiarii finali.

Din păcate, pe fondul puterii de cumpărare încă reduse, continuă să existe în piață produse de slabă calitate, fabricate și prezente mai mult regional, existând puțină inovație și multă imitație. Pe lângă această situație, țara noastră nu pare conștientă că în până în 2020 va trebui să implementăm măsurile așa numite Directive Europene 20/20/20 privind eficiența energetică și ne vom trezi iar pe ultima sută de metri, pentru a evita infringementul, că vom reabilta clădiri pe bandă rulantă, fără atenție la calitatea materialelor și a execuției lucrarilor”, explică Daniel Stăncescu.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu patru platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti, Roman și Ișalnița.

Oradea– Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi și mortare uscate, 50.000 de tone / an  vopsele  și tencuieli decorative  și 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești– Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman– AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an și  o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din Romania, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Citește și Creștere cu 10% a business-ului AdePlast în primul trimestru

Ișalnița – AdePlast deține o zonă industrială de 20 de hectare care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi și  o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Tehnologiile de producție implementate la Ișalnița sunt cele mai noi la nivel mondial.

Astfel, Adeplast a devenit producătorul de termosistem numărul 1 din Romania, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here