Cafenele extravagante amenajate în stil oriental

0

Atunci când se amenajează un spațiu, trebuie să se țină cont în primul rând de funcționalitatea spațiului. Pentru crearea unui design interior se au în vedere mai mulți factori respectiv zona unde va fi amenajat spațiul, dimensiunea spațiului, publicul căruia i se adresează locația dar sunt foarte importante și tematica sau numele acesteia. În cazul amenajării unei cafenele timpul petrecut aici este mult mai scurt comparativ cu un restaurant. Și tipul de mobilier este foarte important; în acest caz trebuie alese mese mai joase, mai mici dar și fotoliile sau canapelele trebuie să fie mai comode.

Dar să vedem câteva cafenele extravagante din București cu diferite stiluri orientale:

Ramayana Cafe este o cafenea în stil indian din București deschisă în urmă cu 6 ani unde poți consuma produse exotice, narghileaua specifică ambientului oriental și unde te poți delecta în decoruri orientale. Cu un decor oriental și decorațiuni bogate, Ramayana Cafe dispune de 100 de locuri în interior, aproximativ 50 de locuri la etaj și 50 de locuri la parter, plus 28 pe terasă. Partea de la etaj este rezervată fumătorilor și este ideală pentru socializare, iar cele trei saloane de la demisol sunt destinate nefumătorilor.

 

Ganesha Caffe este un loc plăcut, cu ambient vesel și design în stil budist, unde poți servi băuturi și deserturi cu specific oriental. Intrarea în cafenea este decorată cu sculpturi impresionante cu zeitatea Ganesha care aduc aminte din prima clipă de aromele Indiei, chiar în centrul Bucureștiului, cu un ambient care se completează foarte bine cu muzica orientală. Decorul conceput în totalitate manual ne întâmpină în fiecare cameră cu picturi impresionante ce dezvăluie minunata poveste a culturii indiene. Ferestrele cafenelei sunt completate de vitralii atent lucrate ca și tavanele care sunt colorate cu material deosebit și care dau o senzație specială de lume magică. Ganesha Caffe este locul potrivit unde poți savura produse unice precum și bine cunoscuta narghilea cu gheață. Cafeneaua dispune și de o grădină frumoasă cu trandafiri indieni, brăduți argintii și copaci decorativi. Pergolele din lemn masiv, băncuțele și scaunele îmbrăcate în țesături orientale, precum și muzica de același gen, oferă o atmosferă intimă și plăcută.


Pe Strada Franceză se află Cafenea Divan cu elemente specifice stilului turcesc cum ar fi narghilele, perne, canapele, candelabre turcești. Primul nivel (parterul) este mobilat cu mese și scaune. Pentru cei care vor o narghilea se recomandă divanele de la nivelul superior unde atmosfera este puțin mai intimă, lumina mai puțin intensă și împrăștiată în stele pe perete, perdele de ciucuri și perne. Atmosfera este în totalitate orientală caracterizată de un mix de obiecte otomane vechi și noi, pereți acoperiți de covoare turcești autentice și carpete Kilim precum și ospătari îmbrăcați tradițional.

 

Medina este o cafenea cu specific marocan, având un aer exotic dar totodată intim și liniștit. Cafeneaua – restaurant Medina are o gamă variată de preparate culinare specific marocane dar și un bar de băuturi, printre care: ceaiuri marocane, cocktailuri, vinuri și altele. Designul cafenelei oferă o stare relaxantă începând cu tapetul sofisticat cu elemente tradiționale marocane și continuând cu elemente de decor specifice stilului arăbesc, veioze intens colorate din fier forjat, tablouri, totul într-un decor plăcut cu nuanțe de roșu intens, auriu, negru și alb.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: ramayana.ro, ganeshacaffe.ro, thedivan.ro, medina-restaurant.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here