Șapte idei originale pentru a refolosi mobila veche

2

Nu trebuie să fii un expert pentru a recondiționa mobila veche sau alte obiecte care zac în casă și și-au pierdut strălucirea de altă dată.

Cu puțină imaginație și la fel de puțină cheltuială, mobila veche își poate schimba funcția și deveni punctul central al unei încăperi.

Iată mai jos șapte idei prin care mobila veche poate fi recondiționată cu rezultate spectaculoase.

1) Scaunele vechi devin o băncuță nouă

Dacă nu vă mai sunt de folos scaunele vechi din sufragerie, cu puțin efort și puțină cheltuială le puteți transforma într-o băncuță numai bună de pus în balcon sau în grădină. Vă trebuie doar câteva scânduri pentru a uni cele două scaune, puțină vopsea pentru a dau un aspect nou și curat noii piese de mobilier, o saltea și câteva perne decorative.

1

2) Dulapul de metal, privit din alt unghi

Dacă faceți curățenie generală, iar dulapul de metal din balcon sau garaj arată prea rău pentru a vă îndura să-l mai țineți, îl puteți transforma într-un suport modern pentru mături, lopeți, scule etc. Nu trebuie decât să scăpați de sertare și să întoarceți dulapul pe spate.

2

3) Rafturile Ikea, devenite laviță

Urmând același principiu, dar mergând puțin mai departe, puteți transforma aceste rafturi clasice de la Ikea într-o laviță. Întoarceți rafturile pe o parte, folosiți cutii pentru a depozita mărunțișurile și transformați această mobilă veche și într-o laviță comodă, adăugând o saltea sau câteva perne.

3

4) Tăblia de pat pe post de cuier

Vă pregătiți să aruncați patul vechi, însă tăblia acestuia este una interesantă? O puteți refolosi pe post de cuier, adăugând câteva cârlige și montând-o pe perete. Acest tip de cuier este ideal pentru camerele nepretențioase (în pod, pivniță, garaj, hambar etc).

4

5) Scara de lemn, acum suport de prosoape

Această idee necesită cel mai puțin efort din partea dumneavoastră. Luați scara veche de lemn de care nu mai aveți nevoie, lustruiți-o puțin, vopsiți-o după plac și aveți un suport original de prosoape pentru baie.

5

6) Scaunele pliabile pe post de cuier

Tot pentru încăperile nepretențioase, această idee folosește pe post de cuier clasicele scaune pliabile. Atârnați-le de perete și aveți acum și rafturi pentru depozitat cutii și suporturi pentru a atârna umerașe cu hainele pe care nu le folosiți foarte des.

6

7) Cada transformată în canapea

Dacă ați căpătat încredere în abilitățile dumneavoastră de recondiționat mobila veche, iată la final un proiect mai ambițios. Cada transformată în canapea. Măsurați cu atenție, tăiați una din laturile căzii, adăugați o saltea și aveți deja piesa dumneavoastră preferată de mobilier.

Foto: instructables.com
Foto: instructables.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here