Când e bine să îți uzi cactusul din casă, pentru a nu muri de sete

1

Dacă și tu ai un cactus în casă, sigur te-ai întrebat când este bine să îl uzi și mai ales cât de des. După cum știm cu toții, cactușii nu au nevoie de multă apă, dar totuși trebuie și ei udați pentru a nu muri de sete.

Paul, un pepinier iscusit, a răspuns la această întrebare. El a explicat care sunt cerințele de apă ale cercetașilor. Și a reamintit cât de des trebuie udate aceste plante de deșert. Acum, că urmează recomandările lui și nu o să mai ai cactuși nesănătoși, scrie ego.ro

Când trebuie să uzi un cactus?

Cactușii au nevoie de cantități diferite de apă în diferite anotimpuri. Există două perioade principale în timpul anului pentru suculente:

Perioada rece (toamna și iarna), când planta intră în stare de repaus vegetativ. În această perioadă, udarea poate fi distanțată.

De ce? Pentru că cactusul nu produce nici frunze noi, nici flori. Prin urmare, este mult mai puțin lacom, deoarece se află în repaus vegetativ. În plus, frigul nu usucă solul, deci senzația de sete este redusă. În această perioadă, udarea la fiecare 4 sau 5 săptămâni este ideală. Reține că, dacă plantele suculente sunt ținute afară sau într-o seră rece, nu este nevoie să le uzi. Acest lucru este cunoscut sub numele de „iernare”.

Perioada caldă (primăvara, vara), când planta este în plină creștere. Prin urmare, aceasta are nevoie de mai mult pentru a se dezvolta.

În special, apa și substanțele nutritive sunt importante pentru vitalitatea plantei grase și pentru înflorirea acesteia. În această perioadă a anului, contează să uzi planta la fiecare 10-14 zile, adică de aproximativ două ori pe lună. Mai mult dacă ghiveciul este ținut în interior și nu poate prinde umezeala pe timp de noapte, scrie comment-economiser.fr.

Descoperă și: Despre cactuși. Aduc ei ghinion?

Cum îți poți da seama dacă o plantă suculentă este cu adevărat însetată?

După cum știm, plantele suculente au capacitatea de a stoca apă timp de câteva săptămâni în frunze și tulpini. Așa supraviețuiesc ele în deșert. Așadar, sunt plante perfecte în perioadele de secetă, deoarece sunt foarte economi cu apa. Atât de mult încât uneori uităm cu totul de ele.

Deci, cum știu dacă suculentele mele au nevoie de apă? Iată cele două sfaturi: Începe prin a atinge solul. Dacă este complet uscat până la o adâncime de câțiva centimetri, este timpul să scoți stropitoarea. De asemenea, poți folosi un higrometru pentru a verifica dacă umiditatea este foarte scăzută.

Apoi folosește mâna pentru a pipăi frunzele. Dacă sunt moi și încrețite, este nevoie să le dai apă! Dimpotrivă, dacă sunt încă tari și pline, nu este nevoie să mergi la robinet.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here