Canna indica, o floare cu aspect tropical care ajuta la decontaminarea solurilor

3

Iulie şi august sunt lunile în care ne putem bucura de spectaculoasele flori de Canna indica. Sunt flori mari, cu culori aprinse care ne duc cu gândul la un peisaj tropical.

Canna indica este o plantă perenă, originară din America de Sud şi sudul Americii de Nord care poate ajunge la o înălţime de 1,5m. Datorită aspectului său atractiv a fost introdusă şi în Europa, în prezent fiind cultivată pentru decorarea grădinilor şi a parcurilor unde se remarcă prin ţinuta sa impozantă.

Florile care amintesc de gladiole, pot avea culori variate precum roşu, galben, roz şi portocaliu. Frunzele sunt lungi, ovale, de un verde închis, cu lungime de cca 50 cm.

Canna indica-Plantare

Canna preferă zonele ferite de vânt, cu pH între 5,5-7,5, cu sol bogat în substanţe nutritive, umed, dar bine drenat. O umiditate prea ridicata duce la putrezirea rizomilor. Totuşi, în perioadele cu secetă şi în cele de înflorire, trebuie udate din abundenţă. Pentru a se dezvolta bine, Canna indica are nevoie de multă lumină şi de o temperatură care să nu scadă sub 12 grade C.

Se recomandă ca plantarea rizomilor de Canna să se facă primăvara, după ce trece pericolul îngheţului, iar adâncimea de plantare să fie de 7-15 cm.

Melcii pot reprezenta un pericol pentru plantele tinere.

Vezi: https://agroteca.ro/cum-se-poate-scapa-de-melci/

Iarna, plantele se pot muta în ghivece continându-şi dezvoltarea în interior.

Rizomii de Canna se consumă copţi la cuptor în ţări precum Peru. De asemenea, planta este folosită în medicina tradiţională sud americană şi de curând, a început să fie utilizată pentru curăţarea zonelor poluate cu pesticide reducând concentraţia de potasiu, calciu şi azot din sol.

Pe piaţă, preţurile variază în funcţie de aspectul plantelor între 5 şi 9,5 lei pe bucată pe www.seminteplante.ro. 

Oferta de Canna include numeroase varietăţi printre care:

Canna cu flori albe-gălbui, varietatea Moonshine

 

Canna cu flori galbene si frunze vărgate, varietatea Pretoria

Canna cu flori roz şi frunze vărgate în 3 culori, varietatea Pink Sunburst

Sursa foto: ebay, pinterest, www.ingegnoli.it, http://www.arcangeligino.com, www.homedepot.com

 

 

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here