Care sunt cele mai noi tendinţe în amenajarea grădinilor

0

Proprietarii de grădini au renunțat de mult la a folosi aceste spații doar ca o zonă dedicată exclusiv creșterii plantelor și profită de creativitatea designerilor de exterior cu privire la transformarea acestor zone în adevărate spații de relaxare. CasoTeca îţi spune care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor.

Iată care sunt cele mai noi tendinţe în amenajarea grădinilor

Întrucât spațiul de grădină este cel mai frecventat pe timpul verii, foarte mulți români au început să apeleze la specialiști în design exterior. Şi asta pentru a-și reda în întregime personalitatea și stilul chiar și în acest spațiu. Zonele de socializare, culorile naturale care să redea un ambient atemporal, dar și formele atipice ale spațiului, sunt printre cele mai noi cerințe ale românilor ce dețin un spațiu de grădină.

Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor
Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor

Zone de socializare și relaxare

Una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea proprietarilor români este crearea unor zone delimitate în cadrul cărora aceștia să-și poată petrece timpul liber alături de familie și prieteni. Astfel, în funcție de spațiul disponibil, aceștia recurg la construirea unor grătare rotunde, ce pot servi ca zonă de socializare atât pe timp de vară, cât și în sezonul rece.

Din spațiile moderne nu lipsesc nici băncile ce au în componență o jardinieră sau cele simple amplasate în jurul unor spații verzi care contribuie astfel la crearea unui colț de relaxare, oferind o notă intimă și personală ambientului.

Conform companiei Symmetrica , spațiile verzi sunt din ce în ce mai căutate atât pe segmentul rezidențial, cât și în cadrul companiilor care au sediul în zonele urbane.  Ideale pentru o pauză sau pentru petrecerea timpului liber, zonele verzi sau colțurile de verdeață create cu ajutorul unor jardinere supradimensionate aduc un plus de valoare și inspirație în orice decor.

Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor
Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor

Culori și materiale naturale pentru un aspect atemporal

„Dacă la interior urmărim să adaptăm cele mai noi tendințe de design, în propria grădină este important să obținem un decor a cărui estetică să treacă testul timpului și care să rămână mereu la modă. În acest sens, cele mai căutate nuanțe sunt cele pământii sau mixuri de culori naturale care nu-și pierd niciodată efectul”, a completat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Astfel, aspectul de piatră naturală ce se regăsește în portofoliul kit-urilor de grădină Symmetrica inspiră ambiente clasice și autentice, ce sunt ușor aduse în contemporaneitate datorită tehnologiilor moderne de placare și a prelucrării speciale a elementelor.

Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor
Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor

La fel de important pentru adepții unui stil modern este și sustenabilitatea produselor și o durată de viață cât mai îndelungată a articolelor folosite în amenajare. Astfel, sistemele speciale, precum Aqua Protect, care protejează pavelele împotriva infiltrării apei. Aceste produse sunt din ce în ce mai solicitate, atât datorită contribuției lor la protecția produselor, cât și a faptului că durata de viață a pavelelor astfel tratate ajunge la circa 25 ani.

Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor
Care sunt cele mai noi tendințe în amenajarea grădinilor

Forme atipice pentru un plus de personalitate

Nu în ultimul rând, pentru a spori efectul de autenticitate, din ce în ce mai multe grădini se diferențiază prin forme atipice, un design creativ și alei delimitate într-un mod special. Zonele înguste sau cu forme curbe ori neregulate sunt marcate printr-o pavare care să permită întrepătrunderea spațiilor pietonale cu verdeață. Acest lucur poate genera un aspect atât practic, cât și plăcut din punct de vedere estetic.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here