Care sunt nuanțele de care ar trebui să te ferești pentru încăperile din casă

1

Specialiștii spun că există anumite culori de evitat pentru încăperile din casă. Unele culori nu sunt recomandate deoarece pot strica ambientul și energia locuinței. Atunci când te muți într-o locuință este important să-ți alegi culorile încăperilor cu mare atenție. 

Fie că te-ai mutat recent sau doar vrei o schimbare, specialiștii în design spun că este important să alegi cu atenție viitoarea culoarea pereților tăi.

Un experte explică pentru Express.co.uk cât de important este să eviți anumite culori pentru a nu da aparența unei locuințe ”ieftine” și ”învechite”.

Culori de evitat pentru încăperile din casă

Anumite obiecte de decor pot face o locuință să pară demodată. Această regulă se aplică și culorilor pe care le alegi pentru părinții tăi. Există culori care îți pot face casa să pară mult mai ”ieftină” decât ar fi de fapt. Mai mult, culorile nepotrivite pot să deranjeze în timpul somnului.

Află mai multe despre nuanțele recomandate în living și de ce este important să iei seama de aceste lucruri atunci când alegi să-ți zugrăvești pereții într-o anumită culoare.

Maro închis

În timp ce unele nuanțe de bej pt fi atractive pentru pereții locuinței tale, nuanțele de maro închis pot să strice complet aspectul unei încăperi, spun specialiștii. Nuanțele de maro pot face o încăpere să pară închisă și mică.

Se recomandă evitarea unor astfel de culori tocmai pentru a oferi impresia unui spațiu deschis și aerisit. Specialiștii recomandă tonuri calde sau neutre atunci când alegi nuanțele de bej sau crem.

Galben deschis

Galbenul este o culoare puternică și vibrantă. Chiar dacă este o culoare ce poate aduce fericirea pe chipul multor iubitori, această nuanță se află pe lista celor nerecomandate de specialiști.

Galbenul este o culoare caldă și solară, dar este o culoare ce nu ar trebui să se afle în interiorul locuinței tale deoarece o va face să pară ”ieftină”, spun specialiștii pentru Express.co.uk.

Galbenul poate să fie supărător pentru ochi după o anumită perioadă de timp. Astfel este recomandat să fie evitat în încăperile mari și locuite cel mai mult.

Citește și: Ghid pentru alegerea culorilor potrivte în casa ta

Violet închis

Nici violetul închis nu este recomandat pentru pereții din interiorul locuinței tale. Deși este o nuanță ideală pentru un birou, de exemplu, pentru o locuință este o nuanță ce poate să devină rapid supărătoare.

Violetul închis nu este recomandat pentru spații precum dormitorul. Această nuanță ar putea să îți afecteze somnul și odihna.

Verde mentă

Verdele mentă nu este recomandat de specialiști pentru a fi aplicat pe pereții din interiorul locuinței. Dei verdele este o culoare menită să te relaxeze, verdele mentă ți-ar putea induce o stare de letargie. Se recomandă evitarea acestei culori în living sau dormitor.

În schimb, specialiștii recomandă să alegi tonuri de verde care să se potrivească ambientului din locuința ta. De altfel, atunci când alegi culoarea potrivită pentru încăperea ta este ideal să te uiți ce obiecte de decor ai.

Pentru a nu fi nevoită să schimbi întregul mobilier, încearcă să optezi pentru nuanțe care să se asorteze cu acesta. În acest scop, specialiștii recomandă să alegi culori cât mai neutre, care pot fi combinate cu ușurință cu orice tip de mobilier.

Sursa: catine.ro

un comentariu

  1. […] Specialiștii spun că există anumite culori de evitat pentru încăperile din casă. Unele culori nu sunt recomandate deoarece pot strica ambientul și energia locuinței. Atunci când te muți într-o locuință este important să-ți alegi culorile încăperilor cu mare atenție.  Fie că te-ai mutat recent sau… Cititi mai multe aici: Care sunt nuanțele de care ar trebui să te ferești pentru încăperile din casă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here