CĂRTUREȘTI CARUSEL

1

Cărturești Carusel, cea mai frumoasă librărie din țară s-a deschis pe 12 februarie într-o clădire superbă din Centrul Vechi al Bucureștiului, în fosta bancă a celebrei familii interbelice Chrissoveloni. Mai clar noua librărie numită și “caruselul luminii” funcționează în palatul Chrissoveloni, de pe Strada Lipscani nr.55. Lucrările pentru amenajarea locației au costat aproximativ 1 milion de euro. Librăria are șase niveluri cu o suprafață de 1000 mp, un spațiu complex ce include, pe lângă librărie, o galerie de artă contemporană, un bistro și un spațiu multimedia.

Proiectul de amenajare a fost creat de biroul Square One iar reabilitarea clădirii a fost realizată sub conducerea Arh. Georgeta Gabrea.

„Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă şi diafană a supantelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare.” au declarat reprezentanţii Square One

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here