CĂRTUREȘTI CARUSEL

13 februarie 2015

Cărturești Carusel, cea mai frumoasă librărie din țară s-a deschis pe 12 februarie într-o clădire superbă din Centrul Vechi al Bucureștiului, în fosta bancă a celebrei familii interbelice Chrissoveloni. Mai clar noua librărie numită și “caruselul luminii” funcționează în palatul Chrissoveloni, de pe Strada Lipscani nr.55. Lucrările pentru amenajarea locației au costat aproximativ 1 milion de euro. Librăria are șase niveluri cu o suprafață de 1000 mp, un spațiu complex ce include, pe lângă librărie, o galerie de artă contemporană, un bistro și un spațiu multimedia.

Proiectul de amenajare a fost creat de biroul Square One iar reabilitarea clădirii a fost realizată sub conducerea Arh. Georgeta Gabrea.

“Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă şi diafană a supantelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare.” au declarat reprezentanţii Square One

 

(436 vizualizari)

Apreciază pagina de Facebook CasoTeca.ro:


https://www.youtube.com/watch?v=prea3S96DHY

Articole inrudite