Trendul 2015 în materie de canapele. Mai multe curbe, mai multe funcții

0

Când vine vorba de canapele, producătorii europeni mizează anul acesta pe piese cu mai multe curbe și mai multe funcții. Din Spania vin canapele cu măsuță în loc de braț; din Suedia vin canapele cu măsuța de cafea încorporată; din Italia vin canapele în care pernele neasortate sunt piesa centrală.

Producătorul spaniol de mobilă Missana a lansat recent gama de canapele în care unul dintre brațe a fost transformat într-o măsuță de lemn pe care pot fi puse cărți sau pahare. Gama, numită “Cosmo” constă în canapele de trei locuri, cu structură de lemn de pin și o măsuță executată manual.

Missana a anunțat că va adăuga colecției fotolii și canapele de două locuri, măsuțele care au înlocuit unul dintre brațe putând fi schimbate între ele.

Aceste canapele vin într-o gamă variată de culori, cu tapițerii din materiale diferite.

David Rodríguez
Foto: David Rodríguez
David Rodríguez1
Foto: David Rodríguez

Într-o notă similară, suedezii de la Note Design Studio au realizat pentru firma Fogia canapele care se continuă pentru a forma și o măsuță de cafea. Canapeaua se continuă cu o platformă din lemn de stejar retractabilă.

“Măsuța integrată crează o legătură între piesa de mobilier și restul camerei. Este o suprafață pe care pot fi puse cartea favorită, un ghiveci sau orice doriți să aveți la îndemână”, spun designerii de la Note Design Studio.

Mathias Nero1
Foto: Mathias Nero
Mathias Nero2
Foto: Mathias Nero

Firma italiană Moroso a apelat pentru a realiza colecția de canapele de anul acesta la designerul indian Doshi Levien.

Aceasta s-a inspirat in din arta indiană și obiceiul de a te odihni pe perne din această țară pentru a crea canapele în care pernele sunt piesa de rezistență.

“Am încercat să fac canapele care, privite din orice unghi, să aibă un aspect poetic, sculptural”, a declarat designerul.

Moroso
Foto: Moroso
Moroso1
Foto: Moroso

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here