Casă antebelică superbă salvată de la demolare în București

Primarul Capitalei: imobilul valoros să fie păstrat și integrat

4

Casă antebelică superbă salvată de la demolare în București. Nicușor Dan a anunțat, marți, că a oprit demolarea casei vechi de peste 100 de ani. Casa, o mostră de istorie și arhitectură frumoasă în Capitală, a fost ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.

„Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi (marți – n.r.) demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron”, scrie primarul general Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Primarului Capitalei, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea s-a emis o autorizație de demolare a acestui imobil.

„Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat”, a mai spus Dan.

La o inspecție mai atentă, gardul casei, dar și ușile garajului sunt și ele valoroase din punct de vedere istoric și arhitectural.

Lucrătura din lemn forjat este, foarte probabil, manuală, lucru greu de găsit astăzi și destul de valoros.

Mai mult, unul dintre comentatorii de pe FB spun: ”Coloane ionic/dorice cu capiteluri corintice. Astea sunt f rare pana si în Grecia sau occident. Ce sa pricepi la manelista Firea.. care are tv înramat deasupra şemineului”.

Acum, cu ajutorul legislației, proprietarul ar trebui obligat să refacă acest mini complex de case. Dacă nu vrea, atunci să vândă această parte mică din istoria Bucureștiului.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3614619371948983

 

 

4 comentarii

  1. […] Casă anterbelică superbă salvată de la demolare în București. Nicușor Dan a anunțat, marți, că a oprit demolarea casei vechi de peste 100 de ani. Casa, o mostră de istorie și arhitectură frumoasă în Capitală, a fost ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron. „Casele… Cititi mai multe aici: Casă anterbelică superbă salvată de la demolare în București […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here