Casa care sfidează gravitația  

0

Ocupanții acestei locuințe par să meargă pe tavan. În bucătărie, o femeie sfidează gravitația încercând să deschidă frigiderul, iar în sufragerie un bărbat pregătește masa atârnat de tavan. De fapt, nu este altceva decât o iluzie optică: oamenii stau cu picioarele pe pământ, însă această casă din Rusia  are toată mobila suspendată de tavan și este o atracție turistică populară.

Casa se află în Volgograd, iar cei care o vizitează sunt invitați să se fotografieze cu obiectele din interior care par să sfideze gravitația. Desigur, toți turiștii preferă să întoarcă pozele astfel încât să pară că merg pe tavan. Proiectul face parte dintr-o expoziție deschisă pe 26 septembrie și nu este primul de acest gen din Rusia – la începutul acestui an, în Moscova a mai fost prezentată o casă răsturnată, la All-Russia Exhibition Center.

Alte construcții inversate

Dacă de obicei bisericile „privesc spre cer”, sculptorul american Dennis Oppenheim a construit în Canada o biserică atipică, orientată spre Infern. Localizată inițial în Vancouver, lăcașul de cult de 7.6 metri înalțime cu geamuri roșii și finisaje din alumniu se află acum în Calgary, Alberta.

Ați auzit de restaurantul Sakasa din Japonia? Este roz și respectă același tipar în materie de construcție inversată. Sakasa se află în orașul Matsumoto, iar becurile din interior sunt protejate de găleți inversate, atașate de tavan.

Și în Germania există o casă „răsturnată”, numită „The World Stands on its Head”, care a fost prezentată publicului în 2008. Aceasta a fost construită de Klaudiusz Golos și Sebastian Mikiciuk, iar cei care o vizitează sunt sfătuiți să nu folosească toaleta în interior, pentru că la acest capitol gravitația funcționează normal.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: tert.amweburbanist.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here