Casă în stil neoromânesc conservată perfect, îmbogățește Bucureștiul

Trandafirii și magnolia sunt un plus. Şarpanta s-a păstrat într-o stare excepţională!

0

Multe dintre casele istorice au fost demolate, din păcate, în perioada comunistă, atunci când aceste valori nu contau. Cartiere întregi, precum Uranus, adevărate perle arhitecturale, cu case care azi, cel puțin în parte, ar putea intra în patrimoniul UNESCO, au fost rase de pe harta Bucureștiului.

Alte case, cu o soartă mai bună, şi-au găsit alte destinaţii – restaurante, galerii de artă sau muzee, saloane de înfrumuseţare, concept store-uri etc. Altele se ”târăsc” prin veac în condiţii dezolante (nerestaurate, fără îmbunătăţirile necesare), deşi prezintă o valoare arhitecturală incontestabilă.

Există însă şi excepţii, casele în cazul cărora stilul de viaţă este în concordanţă deplină cu eleganţa şi stilul casei.

Vila de 150 de ani, apreciată de toți arhitecții

Având o vechime de peste un secol, locuinţa din imagini, aflată în centrul Bucureştiului, este construită în stil neoromânesc şi se distinge prin rafinament şi elemente eclectice.

Şarpanta s-a păstrat într-o stare excepţională, curtea de lumină este o soluţie excelentă, foarte rară în ţară, care asigură atât o bună ventilare, cât şi iluminatul natural. Acoperişul în mai multe ape este din ţigle ceramice, ceea ce conferă măreţie imobilului

Mobilierul din living, lucrat la Viena în perioada interbelică, este în stil Art Nouveau, iar cel din dining este florentin.

Ambianţa este întregită de plante luxuriante, piese de mobilier Louis Philippe, vitrina Ludovic al XV-lea, covoare orientale şi tablouri realizate de  pictori consacraţi.

Mai multe pe lifeandstyle.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here