Curte de lumină transformată în grădină urbană

Subsol, construit pe ideea de curte de lumină

0

Curtea interioară de dimensiuni mici a casei antice în stil neoromânesc, gândită iniţial ca o curte de lumină, a fost amenajată de proprietari astfel încât să asigure intimitate şi un confort cât mai mare în sezonul cald.

Sigur, în epocă, o astfel de curte era un ”must”. Abia azi, în orașul prin de sunete, lume și agitație o astfel de ”enclavă” devine cu adevărat utilă. Poate funcționa aproape terapeutic, ca panaceu universal pentru boala momentului: stresul!

Fiind în întregime înconjurată de zidurile înalte ale casei precum şi ale vecinilor şi fiind plasată în centrul oraşului, a devenit astfel o mică grădină urbană, o adevărată oază de linişte.

10 arbuști fructiferi și decorativi pentru grădina ta

Fiind complet izolată, fără o altă legătură cu mediul înconjurător decât cu cerul, aici este un loc de retragere deosebit de intim şi unde te poţi energiza.

Cum a fost realizată ambientarea, ce trucuri au fost folosite pentru ca spaţiul să pară mai mare?

Vizualizaţi articolul: lifeandstyle.ro/

Ideea unei curți de lumină poate fi utilizată și în cazul subsolurilor care nu sunt folosite drept crame. Dacă vrei să ai un subsol luminat, cald, chiar dacă este unul fără acces la lumina soarelui, ideea unei curți de lumină poate fi utilizată cu succes aici.

Degajarea pământului din fața viitoarei ferestre, un spațiu de app 1 mc., folosirea pietrei pentru drenarea apei și, adițional, folosirea unei ferestre capac, poate face din orice subsol un adevarat spațiu de locuit, un cămin. Fotografia de mai sus este grăitoare.

UN astfel de subsol este perfect locuibil, dar ar fi indicat ca aceste camere să beneficieze de prezența unui purificator de aer, cel mai complet și cu adevărat eficient fiind Plasmaclusterul Sharp: Vezi aici!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here