Casa îngropată: Un proiect evidențiat nu doar de eficiența termică – VIDEO

1

Când auzi vorbindu-se de casa îngropată, unul dintre lucrurile ce-ți vine în minte imediat este un bordei. Însă casa îngropată a devenit un concept modern, cu multiple avantaje, dintre care putem aminti și izolarea termică.

Dacă te gândești să îți construiești o casă, dar nu vrei să fie din lemn sau din cărămidă, casa îngropată, un proiect adaptat la prezent, cu piscină, poate fi o opțiune avantajoasă.

Casa ingropata vara 1C

După cum spuneam, unul dintre avantaje este izolarea termică cu un material foarte eficient, spun specialiștii, dar și ieftin, spunem noi.

„Fiind îngropată, vara este răcoare, iarna cald, iarba cu pământ fiind un material termoizolant foarte eficient; iarna tavanul curb de sticlă va avea efect de seră, încălzind aerul interior și apa din piscina. Apa din piscină se va folosi la circularea ei prin instalația de încălzire interioară. Totodată, piscina se poate folosi și iarna”, a declarat, pentru Casoteca, arhitect Adrian Constantinescu, cel căruia îi aparține proiectul prezentat aici.

Casa ingropata iarna 1B

Structura de rezistență a acestui proiect este formată din pereți de cărămidă portantă cu stâlpișori, centuri din beton armat, fundații și placă din beton armat. Pentru finisajele exterioare, materialele de construcție folosite sunt beton aparent, sticlă și gazon.

Casa ingropata iarna 1D

Conform arhitectului Adrian Constantinescu, un alt avantaj este faptul finisajele exterioare nu necesită recondiționări periodice, fiind făcute din beton aparent, sticlă și iarbă.

„La o casă clasică, finisajele exterioare sunt foarte costisitoare și degradabile; la betonul aparent, iarbă și sticlă, timpul își pune amprenta într-un mod pozitiv”, a mai spus el.

Casa ingropata vara 1H

Investiția într-o casă îngropată se ridică la 100.000 de euro, iar autorizația de construcție la 2.000 de euro, aici nefiind inclus și terenul pe care se realizează construcția.

„Eficiența termică a acestui tip de clădire se pretează la orice climat și relief”, a mai spus Adrian Constantinescu, deci poate fi construită în orice zonă a României, de exemplu.

Casa ingropata vara 1F

Pentru a construi o casă îngropată sunt necesare trei luni de la data începerii excavării fundației, a mai spus arhitectul, care a precizat că finisajele exterioare nu sunt necesare deoarece sunt beton aparent. Iar iarna, un alta avantaj adus de casa îngropată este că, și dacă este amplasată în câmpie, copii au derdeluș, a mai spus arhitect Adrian Constantinescu. Mai în glumă, mai în serios, chiar așa este!

Casa ingropata iarna 1C

 

Casa ingropata iarna 1F

Casa ingropata vara 1G

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here