Lemn sau cărămidă? Care sunt cele mai bune materiale de construcție? – partea 2

2

Lemn sau cărămidă? Care sunt cele mai bune materiale de construcție pentru o casă? Revenim la comparația începută ieri, când spuneam că lemnul este ideal pentru o construcție rapidă, mai eficientă energetic și mai economică, iar cărămida este bună pentru o casă durabilă, care poate să țină și peste 100 de ani.

Dacă ieri am prezentat avantajele aduse de lemn, astazi arătăm ce avantaje are cărămida, unul dintre cele mai des folosite materiale de constrcuție.

CITEȘTE ȘI Family Hub, frigiderul inteligent pentru o casă inteligentă

Construcție tradițională (zidărie)

Cost: 24.000€ | Finalizare: 45 zile

Principalele avantaje:

zid1Viață lungă

O casă din cărămidă poate rezista și câteva sute de ani dacă este executată corect. Materialele de construcție tradiționale sunt mai durabile și nu se degradează în timp.

 

 

Ce acoperiș vrei?zid2

Dacă vrei țiglă, e nevoie de o casă solidă. Chiar dacă pare o metodă învechită, ţigla are nenumărate avantaje: durează în timp, este bun izolant termic şi este rezistentă la ploi.

 

zid3

 

Ce finisaje vrei?

Pentru că pereții din cărămidă suportă o greutate mult mai mare, pereţii – interior şi exterior – pot fi zugrăviţi cu var sau vopsea lavabilă, sau pot fi acoperiţi cu tapet sau îmbrăcaţi cu ghips-carton şi lambriuri de lemn.

 

Izolare fonică mai bună la interiorzid4

Pereții groși, atât la exterior, cât și la interior, izolează fonic mai bine o casă din cărămidă, mai ales între camere.

 

zid5

 

 

Mai multe etaje

Pentru că sunt rezistente datorită materialelor de construcție folosite, casele de cărămidă permit ridicarea mai multor etaje, fără fără probleme. Totu depinde de structura de rezistenţă din beton-armat – casa poat avea doar un nivel, dar şi mai multe.

 

O viață grea pentru dăunătorizid6

Casele de zidărie nu sunt interesante pentru insecte sau rozătoare. De aceea, nu este nevoie de lucrări multe de întreținere în timp. Pereții se zugrăvesc mai rar, ziurile se ciobesc mai rar (cam la 10 ani), văruiești afară și mai rar, la peste 15 ani. Toate acestea sunt nimic în comparaţie cu lăcuirea şi tratarea lemnului din cinci în cinci ani.

 

zid7Sunt mult mai rigide

Datorită greutății mai mari, o casă tradițională este mult mai rigidă, rezistând mai bine împotriva șocurilor. Iar plăcile de beton nu scârțâie.

 

Protecție mai bună împotriva incendiilorzid8

Un mare avantaj al cărămizii este că nu arde. În cazul unui incendiu, focul nu va mistui toată casă, ci va lăsa pereții în mare parte neatinși la interior.

 

zid9

 

 

Își păstrează valoarea în timp

Datorită durabilității lor ridicate, casele de zidărie vor fi la fel de solide peste 50 de ani ca în prima zi. Acest lucru le conferă o valoare de revânzare mult mai mare.

 

CITEȘTE ȘI Avantajele serviciilor de design interior

 

SURSA: CaseBineFăcute

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here