Casa unde schimbi camerele cu un singur buton

0

Cu toţii ne confruntăm cu probleme legate de eficientizarea spaţiului de locuit. Arhitecţii din Teheran, Iran, au proiectat o casă care vine să răspundă cerinţelor şi nevoilor de mai mult spaţiu. CasoTeca îţi prezintă casa unde schimbi camerele cu un singur buton.

Casa Sharifi, aşa cum a fost numită, este un model spectaculos de locuinţă care vine cu spaţii economice, dar şi cu un set de instrucţiuni. Arhitecţii iranieni de la nextoffice au proiectat o casă cu o serie de camere semi-mobile care pot fi rotite printr-o simplă apăsare a unui buton pentru a oferi spaţiu suplimentar şi pentru a obţine cantităţi optime de lumină solară.

Mecanismele casei se bazează pe un volum fix, principal al clădirii, cu piese mobile, care se adaptează la nevoile funcţionale ale utilizatorilor săi. Camerele de la primul şi cel de-al treilea etaj pot fi reconfigurate pentru diferite scopuri şi anotimpuri.

Terenul pe care a fost construită casa Sharif este îngust şi lung, iar această limitare a permis tratarea faţadei ca un element tridimensional în loc de convenţionalul tratament bidimensional. Camerele mobile se extind în funcţie de spaţiu şi vreme. Folosindu-se de designul caselor tradiţionale iraniene, arhitiecţii au implementat principiul modelelor dinamice şi de sezon, oferind astfel versiuni moderne pentru camerele de zi de iarnă şi de vară.

Vara, casa dispune de un volum deschis şi mai transparent, cu terase mari, în în timp ce pe timp de iarnă acestea se închid şi au deschideri mai mici. La parterul clădirii se află locurile de parcare şi camerele de întreţinere, în timp ce la cele două nivele de la subsol se află sala de sport şi un SPA.

Casa a fost finalizată în 2013 şi are o suprafaţă totală de 1.400 de metri pătraţi.

sharif

sharf2
sharif3

sharif4

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here