Casa verde care se montează în cinci ore

0

Imaginează-ţi cum ar fi dacă s-ar putea construi case în doar câteva ore, în loc de luni bune. Rapiditate şi eficienţă. Asta promite o firmă de construcţii din Santa Monica, Statele Unite ale Americii, care construieşte case ecologice din prefabricate. CasoTeca îţi prezintă casa verde care se montează în cinci ore.

Pe zi ce trece, tot  mai multe companii se folosesc de avantajele inovatoare ale tehnologiei. Astăzi este posibil să ai o casă în cinci ore. Compania LivingHomes a construit în Atwater Village, Los Angeles, şase case verzi alimentate cu energie solară, certificate LEED, fiecare construită în doar cinci ore! Da, aţi citit bine, nu este o greşeală de tipar.

Concepute pentru a satisface certificarea LEED Platinum, aceste case prefabricate sunt localizate în Atwater Village, unul dintre cele mai promiţătoare cartiere din oraşul american Los Angeles. Casele sunt proiectate în mod durabil, au trei dormitoare, trei băi, o curte de 35 de metri pătraţi şi oferă o vedere asupra oraşului, dar şi a munţilor din depărtare. Fiecare dintre aceste din prefabricate a fost construită în statul Oregon şi asamblate direct pe terenul unde trebuiau asamblate.

Unităţile prefabricate au o lăţime de 4 metri, o lungime de 16 metri şi o înălţime de 3,35 metri pentru un total de 110 metri pătraţi de spaţiu locuibil. Casele sunt dotate ferestre, podele, blaturi, instalaţii sanitare şi chiar instalaţii electrice încă dinainte ca acestea să fie aduse pe teren. Fiecare casă dispune şi de un garaj de 30 de metri pătaţi, potivit pentru două maşini, dar şi de o grădină exterioară de 35 de metri pătraţi.

Locuitorii se pot muta după ce casele sunt conectate la reţelele electrice, de apă şi de canalizare ale oraşului. Compartimetarea interioară permite pătrunderea luminii naturale şi a ventilaţiei, iar în interior au fost folosite materiale reciclabile, care reduc amprenta de carbon a clădirii, în timp ce iluminatul eficient energetic, alături de sistemele solare, minimizează consumul de energie. Iată mai jos un videoclip care arată cum au fost instalate şi asamblate aceste case verzi din prefabricate. 

Casa verde care se montează în cinci ore

Casa verde care se montează în cinci ore

Casa verde care se montează în cinci ore

Casa verde care se montează în cinci ore
Casa verde care se montează în cinci ore

Casa verde care se montează în cinci ore

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here