Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje

3

Visul oricărui om este de a avea propria casă. Eşti şi mai avantajat dacă te-ai decis să te muţi de la bloc la curte. Vei avea mai mult spaţiu, pentru o terasă în natură, plină de flori, şi nu vei avea atâţia vecini. Şi cu siguranţă nu vei simţi dorul vecinului de deasupra care te inundă mereu. În cazul în care ai făcut pasul şi te-ai decis că vrei o casă, CasoTeca îţi prezintă case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje.

Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje
Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje

Diferitele metode de construcție au generat tot felul de dezbateri în ultimii ani. În timp ce unii spun că beneficiile unei case construite din lemn le depășesc pe cele ale unei case din cărămidă, alții spun că cele din cărămidă sunt mai bune. Cu atât de multe opinii diferite, este greu să te decizi ce tip de material vai alege pentru construcția case mult visate.

Iar pentru a te ajuta, CasoTeca îți prezintă atât avantajele, cât și dezavantajele construcțiilor din lemn și din cărămidă. Important este să alegi ce ți se potriviște, atât ție, cât și bugetului.

Case din lemn

Construcțiile din lemn sunt unele dintre cele mai populare metode de cosntrucție în Statele Unite ale Americii, dar și în multe părți din Europa. Și pentru un motiv bun. În cele mai multe cazuri, lemnul este ușor și permite construcția unei case rapid, fără bătăile de cap ale echipamentelor mari, care înghit bani pe bandă rulantă. Dar, la fel ca oricare alt material, și lemnul are avantaje și dezavantaje.

Avantajele caselor din lemn

 • Se construiesc mai repede. Casele din lemn se construiesc mai repede decât cele din cărămidă. Nu doar că lemnul este mai ușor, dar în unele cazuri, case întregi pot fi construite în cadrul unei unități de producție și transferată la locul de construcție. Iar asta reduce considerabili timpii de construcție.
 • Costuri eficiente. Alegerea lemnului ca material de constucție va fi o soluție cu 30% mai ieftină decât construcția din cărămidă.
 • Ușor de modelat. Este mult mai simplu și mai ieftin să adaugi ferestre sau uși unei case din lemn, decât uneia construite din cărămidă.

Dezavantajele caselor din lemn

 • Pot atrage furnicile. Pentru că furnicile iubesc lemnul, atunci te poți confrunta cu problema furnicilor.
 • Sunt mai puțin rezistente la umiditate. Chiar dacă majoritatea cadrelor din lemn sunt împachetate cu un material rezistent la umiditate, aceasta își face loc prin orice loc mic. Dacă umeazeala sau apa își fac drum prin lemn, acestea afectează casa din lemn mai mult decât una din cărămidă.
Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje
Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje

Case din cărămidă

Cărămida este unul dintre cele mai populare materiale de construcție a unei case la noi. iată care sunt avatajele și dezavantajele unei construcții din cărămidă și la ce trebuie să fii atent dacă alegi această metodă.

Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje
Case din lemn versus case din cărămidă. Avantaje şi dezavantaje

Avantajele caselor din cărămidă

 • Spre deosebire de casele din lemn, cele din cărămidă sunt rezistente la umezeală. Pereții din cărămidă și mortar au abilitatea de a absorbi cantitățile mici de apă are și-ar putea găsi loc prin zidărie. Acest lucru înseamnă că interiorul casei nu va întâmpina probleme de-a lungul timpului.
 • Eficiente energetic. În cele mai multe cazuri casele construite cu pereți din cărămidă necesită mai puțină energie pentru încălzire și răcire decât structurile din lemn.
 • Promovează un mediu interior mai sănătos. Pentru că locuințele din cărămidă nu sunt construite din materiale organice, acestea nu vor dezvolta atât de ușor cresterea mucegaiului sau a altor microorganiseme.

Dezavantajele caselor din cărămidă

 • Sunt mai puțin rentabile. Pentru că la construcția unei case din cărămidă e nevoie de materiale grele, aceasta necesită o fundație adâncă. Iar acest lucru înseamnă costuri în plus și un preț final mai mare.
 • Timp de construcție mai mare. O casă din cărămidă necesită mai mult timp pentru construcție decât una din lemn.

 

3 comentarii

 1. Eventual casele din lemn au la avantaje..economia energetica..nu cele din caramida…si promoveaza un stil mai sanatos..la fel..cele din lemn..nu de caramida…rectificati greseala…sau intentia de a deruta oamenii…

 2. Marasig Wood Production execută case pe structură de lemn in diferite variante constructive . Construirea caselor din lemn in fabrica noastră permite fabricare lor cu precizie într-un mediu controlat, urmând sisteme stricte de management al calității , cu parametri stricți de la proiectare până la instalare astfel puteți fi siguri de o construcție de calitate. Cu o abordare entuziastă a lucrărilor de proiectare, toate proiectele găsesc un echilibru între necesitate, eleganță și economie, cu un accent ferm pe practicile construcției

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here