Case ridicate în cinci zile la Bacău

0

Opt familii cu venituri mici din Bacău vor vedea în numai cinci zile, cum visul de o viață, cel de a avea propria locuință, se îndeplinește. Fundaţia Habitat for Humanity va face acest lucru posibil cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, care are loc în fiecare an, în prima zi de luni din luna octombrie. Case ridicate în cinci zile la Bacău este obiectivul fundaţiei din acest an.

200 de voluntari internaționali, corporatiști români și personalități, va construi prin evenimentul BIG BUILD 8 locuințe în numai 5 zile, în Bacău, în perioada 5-9 octombrie.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Bacău trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, trebuie să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întrega lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.

habitat3

“5 milioane de oameni din România locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea și dezvoltarea. Prin Habitat for Humanity România reușim să oferim în fiecare an un viitor mai bun pentru 2.000 de oameni. Împreună însă, putem ajuta mai mult. Invităm alături de noi companiile, care pot să sponsorizeze construcția unei locuințe și să ofere angajaților lor o experiență de teambuiling pe șantier, politicienii, care pot să facă schimbări la nivel legislativ, artiștii și persoanele publice, care pot să ne ajute să vorbim mai mult despre cum se locuiește în România”, a declarat Mario DeMezzo, director naţional Habitat for Humanity România.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. În România este de 19 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască.

habitat2Sursa foto: Habitat for Humanity via Facebook

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here