Castelul din secolul XIX devenit hotelul artei în alb și negru

0
Castelul în alb şi negru

În localitatea franceză Rochecordon, situată la 5km de Tours, pe malul Loirei, se află Art Hotel, un castel din secolul XIX, transformat complet de către Jacques Bichon, un autodidact, și soția sa Mireille, pictoriță, îndrăgostită de creațiile lui Pierre Soulages, într-o unitate hotelieră de patru stele, în alb şi negru. Pierre Soulages este un pictor și gravor francez – și printre cei mai cunoscuți artiști francezi contemporani – care și-a dedicat întreaga viață artei hazardului, fiind renumit pentru folosirea diferitelor reflexii ale culorii negru.

Cameră în alb şi negru
Cameră în alb şi negru

Alb şi negru, dar nu trist sau întunecat

Drept urmare, și la castel totul este în alb și negru. Camerele, de exemplu, sunt diferite, dar predomină albul și negrul. Pe podea se află o mochetă cu motive geometrice în cele două culori, iar zidurile sunt vopsite la fel, adică trei albe și unul negru, ceea ce nu înseamnă deloc că avem de-a face cu o cameră tristă sau întunecată. Cum ne aflăm într-un catel avem și muluri. Așa de exemplu, pictate în alb pe un perete negru, ele apar ca un cadru pentru un tablou, iar efectul decorativ este garantat.

În baie, pardoseala este neagră, în timp ce albul este culoarea pentru pereți. Există și un detaliu care schimbă totul, câteva plăci negre fixate pe pereți pe la jumătatea înălțimii camerei sau invers, podea neagră și pereții până la jumătatea înălțimii camerei, după care totul devine alb.

Cameră în alb şi negru
Cameră în alb şi negru

Atracția hotelului este însă o cameră neagră în întregime, cu excepția patului și a veiozei, și pe care clienții o adoră pur și simplu. Tot în negru este și baia, cu excepția plafonului, vopsit în alb.

Avantajele amestecului de alb și negru: este șic, nu există riscul de prost gust, iar cele două culori se echilibrează perfect, susțin specialiștii.

Baie în alb şi negru
Baie în alb şi negru

SURSA – RTL

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here